Ako vam treba brzi recept za ukusnu posnu tortu na pravom ste mestu.
Odličan recept za posnu kremastu tortu od kupovnih gotovih torta.
Jednostavno se priprema, da može čak i malo dete da je napravi, a zato izgleda odlično i ukus torte obara sa nogu.
Torta je dosta lagana i što duže stoji to je ukusnija.
Koristila sam kupovne krem kore dr Oetker (Spas u zadnji čas), a vi možete da koristite i medene kore.
SASTOJCI – INGREDIENTS:
450 GOTOVIH KREM KORA ILI MEDENIH KORA – 450 G CAKE LAYER
4 KESICE PUDINGA OD VANILE – 160 G VANILLA PUDDiNG
10 G VANIL-ŠEĆERA – 10 G VANILLA SUGAR
1 L BADEMOVOG MLEKA – 1 L ALMOND MILK
6-7 KAŠIKA ŠEĆERA – 6-7 SP SUGAR
100 G POSNE ČOKOLADE – 100 G DARK CHOCOLATE
100 G POSNOG MARGARINA – 100 G MARGARINE
DEKORACIJA
3 KAŠIČICE KAKAOA – 3 TSP COCOA
PRIPREMA :
Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva.

Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka.

Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne. Kad se zgusne sklonite sa šporeta.

Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj 1/2 vrućeg pudinga.
Izmešajte puding i čokoladu dok se ne sjedine.

Pokrijte oba fila sa providnom folijom i ostavite ih da se ohlade.

Kad se ohlade dodajte filovima po 50 g posnog margarina i sve to dobro izmiksajte.

Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ili ušećerenom vodom, bademovim mlekom i sl.).

Premažite koru 1/2 čokoladnog fila.

Preko stavite novu koru i premažite je 1/2 pudinga.

Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli) .
Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakaoa).

Tortu spremite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji.
Isecite joj ivice i servirajte po želji.


Na kraju ostaje samo da je isprobate. Jako je ukusna.
Što duže stoji to je ukusnija.