Posna Kremasta Torta

Ako vam treba brzi recept za ukusnu posnu tortu na pravom ste mestu.

Odličan recept za posnu kremastu tortu od kupovnih gotovih torta.

Jednostavno se priprema, da može čak i malo dete da je napravi, a zato izgleda odlično i ukus torte obara sa nogu.

Torta je dosta lagana i što duže stoji to je ukusnija.
Koristila sam kupovne krem kore dr Oetker (Spas u zadnji čas), a vi možete da koristite i medene kore.

SASTOJCI – INGREDIENTS:

450 GOTOVIH KREM KORA ILI MEDENIH KORA – 450 G CAKE LAYER
4 KESICE PUDINGA OD VANILE – 160 G VANILLA PUDDiNG
10 G VANIL-ŠEĆERA – 10 G VANILLA SUGAR
1 L BADEMOVOG MLEKA – 1 L ALMOND MILK
6-7 KAŠIKA ŠEĆERA – 6-7 SP SUGAR
100 G POSNE ČOKOLADE – 100 G DARK CHOCOLATE
100 G POSNOG MARGARINA – 100 G MARGARINE

DEKORACIJA

3 KAŠIČICE KAKAOA – 3 TSP COCOA

PRIPREMA :

Stavite 800 ml bademovog mleka da se kuva.

Za to vreme pomešajte 6-7 kašika šećera, 1 kesicu vanil šećera i 4 kesice pudinga od vanile sa 200 ml bademovog mleka.

Kad mleko provri, dodajte puding i neprestano mešajte, dok se zgusne. Kad se zgusne sklonite sa šporeta.

Izlomite 100 g posne čokolade u činiju i dodajte joj 1/2 vrućeg pudinga.

Izmešajte puding i čokoladu dok se ne sjedine.

Pokrijte oba fila sa providnom folijom i ostavite ih da se ohlade.

Kad se ohlade dodajte filovima po 50 g posnog margarina i sve to dobro izmiksajte.

Kore izbockajte viljuškom i isprskajte ih običnom vodom (možete i nekim sokom, ili ušećerenom vodom, bademovim mlekom i sl.).

Premažite koru 1/2 čokoladnog fila.

Preko stavite novu koru i premažite je 1/2 pudinga.

Ponovite ovaj postupak još jednom (tamni fil, pa svetli) .

Preko pudinga pospite kakao kao dekoraciju (možete da stavite posni šlag umesto kakaoa).

Tortu spremite u frižider i ostavite je preko noći da odstoji.

Isecite joj ivice i servirajte po želji.

Prijatno!

Na kraju ostaje samo da je isprobate. Jako je ukusna.

Što duže stoji to je ukusnija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *