Najbolji posni kolač koji se priprema za čas!
Salamica od kokosa i keksa je kolač koji oduševljava. Iznenadićete se kako se brzo i lako pravi, da ćete ga praviti i kad nije post.
Posebno će se svideti ljubiteljima kokosa.
Kolač možete da pripremite ranije pa da ga zamrznete, što je odlično za pripremu slava i raznih okupljanja kada ima dosta posla, a nikad dovoljno vremena.
Sastojci – Ingredients
TAMNI DEO:
200g mlevenog Keksa – 200g Crushed Cookies
3-4 kasike Secera u prahu – 3-4 sp Powdered Sugar
1 kasicica Vanil Secera. – 1 tsp Vanilla Sugar
150 ml tople Vode – 150ml Warm Water
3 kasicice Kakaa – 3 tsp Coco
SVETLI -DEO:
200g Margarina (sobne temperature) – 200 g Margarine (room . temperature)
150g Kokosa – 150g Desiccated Coconut
1 kasicica Vanil Secera – 1 tsp Vanilla Sugar
2 Kasike Secera u prahu – 2 sp Powdered Sugar
50 ml tople Vode – 50 ml Warm water
PRIPREMA:
Prvo isecite margarin na sitnije delove (da brže omekša).
Prvo pravite tamni deo.
U veću činiju pomešajte mleveni posni keks, 3-4 kašike šećera u prahu, 10 g vanil-šećera, 3 kašike kakaa, pa postepeno dodajte 150 ml tople vode.
Smeša će vam biti gusta, rukama je malo premesite.
Pripremite dve alu folije pravougalnog oblika, srednje veličine.
Premažite ih koksovim uljem (može i običnim) .
Na radnu površinu stavite jednu alu foliju, na koju ćete staviti tamni fil i formirati pravogaonik debljine par mm.
Stavite preko drugu foliju pa valjkom poravnajte rolat.
Kada rolat dovoljno rastanjite i poravnate krenite da pravite svetli deo.
Omekšalom margarinu dodajte 2 kaške šećera u prahu i 10 g vanil-šećera, pa sve to izmiksati.
Dodajte 150 g kokosa.
Dok budete miksali dodajte 50 ml tople vode.
Kašikom još malo sjedinite i probajte da vidite da li treba još šećera ili kokosa.
Pa rukama još malo promesite . Masa treba da je gusta.
Svetlu masu ravnomerno rasporedite preko tamnog dela.
Preko stavite drugu alu foliju, pa poravnajte oklagijom.
Kada se svetli deo lepo poravna preko tamnog, zamotajte ih u rolat-salamicu.
Uvijte rolat u foliju i stavite u frižider na barem tri sata da se sjedine sastojci (ili u zamrzivač).
Salamicu isecite na debljinu prsta (1 cm) .