Veoma brz i jednostavan recept za posni rolat sa spanacem i tunjevinom.
Rolati se lako prave i veoma lepo izgledaju na svečanim trpezama. Zanimljiva stvar kod posnih rolata je što su lagani (nema jaja, mleka …) , brže se prave, a jako su ukusni.
SASTOJCI – INGREDIENTS:
ZA KORU:
150 G BRAŠNA – 150 G FLOUR
1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO – 1 TSP BAKING POWDER
200 G OBARENOG SPANAĆA (koristila sam frikom smrznuti spanać) – 200 G BOILED SPINACH
200 ML KISELE VODE – 200 ML SPARKLING WATER
2 KAŠIKE ULJA – 2 SP OIL
ZA FIL:
1 KONZERVA TUNJEVINE – 1 CANS OF TUNA
100 G POSNOG MAJONEZA ( koristila sa m posni polimark majonez) – 100 G LIGHT MAYONNAISE
ORIGANO (PO UKUSU) – OREGANO ( TO TASTE)
Dimenzije tepsije su 38×34
Priprema :
Prvo treba da skuvate spanać. Koristila sam smrznuti spanać (ako koristite svež, prvo ga očistite, operite). Stavite spanać u provrelu slanu vodu da se kuva . Kad se skuva iscedite ga i ostavite da se ohladi.
Kad se spanać ohladi možemo da krenemo sa pripremom kore.
Uključite odmah rernu da se zagreje na 200 C.
Sipajte 150 g brašna u veću činiju. Dodajte kašičicu soli i kašičicu praška za pecivo, pa promšajte.
Dodajte 200 g obarenog i iseckanog spanaća.
Promešajte, pa postepeno dodajte 200 ml kisele vode i 2 kašike ulja.
Na tepsiju stavite papir za pečenje pa sipajte smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200C desetak minuta. Vruću koru, odmah nakon pečenja zavijte u rolat i mokru krpu, pa ostavite da se ohladi.
Konzervu tunjevine (160 g ) ocedite od viška ulja. Sjedinite tunjevinu sa 100 g posnog majoneza i origanom.
Dobijenu smesu namžite ravnomerno po ohladjenoj kori. Umotajte opet u rolati .
Način pripreme možete pogledati u videu: