Hladna predjela, Posni recepti, Recepti za svečane trpeze, Riba i morski specijaliteti, Uncategorized

Posni rolat sa spanacem i tunjevinom – Spinach Roll with Tuna _ CooKing

Veoma brz i jednostavan recept za posni rolat sa spanacem i tunjevinom.

Rolati se lako prave i veoma lepo izgledaju na svečanim trpezama. Zanimljiva stvar kod posnih rolata je što su lagani (nema jaja, mleka …) , brže se prave, a jako su ukusni.

SASTOJCI – INGREDIENTS:

ZA KORU:

150 G BRAŠNA – 150 G FLOUR

1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO – 1 TSP BAKING POWDER

200 G OBARENOG SPANAĆA (koristila sam frikom smrznuti spanać) – 200 G BOILED SPINACH

200 ML KISELE VODE – 200 ML SPARKLING WATER

2 KAŠIKE ULJA – 2 SP OIL

ZA FIL:

1 KONZERVA TUNJEVINE – 1 CANS OF TUNA

100 G POSNOG MAJONEZA ( koristila sa m posni polimark majonez) – 100 G LIGHT MAYONNAISE

ORIGANO (PO UKUSU) – OREGANO ( TO TASTE)

Dimenzije tepsije su 38×34

Priprema :

Prvo treba da skuvate spanać. Koristila sam smrznuti spanać (ako koristite svež, prvo ga očistite, operite). Stavite spanać u provrelu slanu vodu da se kuva . Kad se skuva iscedite ga i ostavite da se ohladi.

Kad se spanać ohladi možemo da krenemo sa pripremom kore.

Uključite odmah rernu da se zagreje na 200 C.

Sipajte 150 g brašna u veću činiju. Dodajte kašičicu soli i kašičicu praška za pecivo, pa promšajte.

Dodajte 200 g obarenog i iseckanog spanaća.

Promešajte, pa postepeno dodajte 200 ml kisele vode i 2 kašike ulja.

Na tepsiju stavite papir za pečenje pa sipajte smesu za koru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200C desetak minuta. Vruću koru, odmah nakon pečenja zavijte u rolat i mokru krpu, pa ostavite da se ohladi.

Konzervu tunjevine (160 g ) ocedite od viška ulja. Sjedinite tunjevinu sa 100 g posnog majoneza i origanom.

Dobijenu smesu namžite ravnomerno po ohladjenoj kori. Umotajte opet u rolati .

Način pripreme možete pogledati u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *