Kolač koji osvaja već pri prvom zalogaju.
Treba vam recept za kolač kojim će se svi oduseviti? Kremasti mlečni kolač je pravo otkrice za sve ljubitelje kolača. Tako kremast, tako sočan, prosto mami da se pojede. Kolač je veoma lagan i jednostavan za pripremu. Ukus malo podseća na princes krofne. Kao veliki ljubitelj mlečnih kremastih kolača, toplo vam preporučujem ovaj recept. Prijatno!
SASTOJCI – INGREDIENTS:
ZA KORU:
6 BELANCETA – 6 EGG WHITES
6 KAŠIKA ŠEĆERA – 6 SP SUGAR
1 ČEP AROME VANILE – 1 CAP VANILLA AROMA
3 KAŠIKE GRIZA – 3 SP GRITS
3 KAŠIKE BRAŠNA – 3 SP FLOUR
ZA PRELIV: 150 ML MLEKA – 150 ML MILK
ZA PRVI FIL:
6 ŽUMANCETA – 6 EGG YOLKS
350 ML MLEKA – 350 ML MILK
40 G PUDINGA SA UKUSOM VANILE – 40 G VANILLA PUDDING
100 G ŠEĆERA U PRAHU – 100 G SUGAR POWDER
125 G PUTERA – 125 G BUTTER
100 G MLEKA U PRAHU – 100 G MILK POWDER
10 G VANIL ŠEĆERA – 10 G VANILLA SUGAR
ZA DRUGI FIL:
40 G ŠLAGA – 40 G WHIPPED CREAM
100 ML HLADNE KISELE VODE – 100 ML OF COLD MINERAL WATER
100-150 G MLEVENOG KEKSA – 100-150 G GROUND BISCUIT
Priprema kore:
Sjedinite 3 kašike brašna, sa 3 kašike griza.
Odvojte žumanca od belanaca.
Belancima dodajte 6 kašika šećera, par kapi arome vanile (ili 1 kesicu vanilin šećera) pa umutite sneg od belanaca.
Na tepsiju (38 x 34 cm) stavite papir za pečenje. Preko papira sipajte sneg od belanaca. Zatim, smesu ravnomerno rasporedite po tespiji.
Koru stavite da se peče u zagrejanu rernu na 190 C oko 15-20 minuta (treba da blago porumeni). Ispečenu koru prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.
Ohladjenu koru izbockajte viljuškom i pokvasite je mlekom.
Isecite ivice.
Koru podelite na tri jednaka dela, pa je isecite.
Priprema prvog – žutog fila:
Stavite 250 ml mleka da se kuva.
U 6 žumanca dodajte kesicu vanilin šećera, puding i preostalih 100 ml mleka.
Sjedinite sastojke, pa ih dodajte u provrelo mleko. Mešajte fil dok se ne zgusne. Zatim ga sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.
Ohladjenom filu dodajte 125 g maslaca, 100 g mleka u prahu i 100 g šećera u prahu. Sastojke sjedinite mikserom.
Priprema drugog fila:
Umutite šlag po uputstvu sa kesice. Dodajte mu 100-150 g mlevene plazme (zavisno od gustine koju volite; u videu sam greškom dodala malo više plazme, jednako je ukusna, ali je teže da se fil razmaže).
Kolač slažite ovim redosledom:
Kora – 1/2 žutog fila – kora – drugi fil – kora – druga polovina žutog fil
Video recept možete pogledati :