Dezerti, Posni recepti, Recepti za svečane trpeze, Uncategorized

Šeherzada Torta

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Za sve ljubitelje karamel torti

Preukusna Šeherzada se veoma lako i brzo priprema. Posebno je deca vole. Torta Šeherzada može da se napravi i u posnoj varijanti, podjednako je ukusna. Umesto običnog mleka stavite biljno (sojino, bademovo, kokosovo…) mleko, posni margarin, posni keks i posni šlag.

SASTOJCI – INGREDIENTS:

600 G KEKSA – 600 G BISCUITS
2 KESICE PUDINGA SA UKUSOM VANILE – 80 G VANILLA PUDDING
80 G PUDINGA SA UKUSOM KARAMELE – 80 G CARAMEL PUDDING
10 G VANILIN ŠEĆERA – 10 G VANILLA SUGAR
9-13 KAŠIKA ŠEĆERA- 9-13 SP SUGAR
1, 5 L MLEKA – 1,5 L MLEKA
150 G MASLACA/MARGARINA – 150 G BUTTER
400 G ŠLAG – 400 G WHIPPED CREAM
500 ML KISELE VODE – 500 ML MINERAL WATER

Priprema:

U većoj činiji pomešajte dva pudinga sa ukusom vanile, dva pudinga sa ukusom karamele, kesicu vanilin šećera i 2 kašike šecera.

Sipajte oko 350 ml mleka i sjedinite smesu.

Preostalo mleko stavite da se kuva u veću šerpu.

U drugu šerpicu stavite šećer da se istopi.

Kad se šećer istopi sklonite sa šporeta i sipajte tri kutlače mlakog mleka, a ostalo mleko vratite da se kuva.

Vratite i karamelu na šporet i kuvajte dok ne provri, sve vreme mešajte karamelu. Kada karamela provri sipajte je u provrelo mleko.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Dodajte mleku i karameli, smesu od pudinga i šećera.

Kuvajte na laganoj vatri, sve vreme mešajući. Kada se fil zgusne sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi.

Ohladjenom karamel filu dodajte 150 g maslaca (maragrina) i sjedinite mikserom.

Umutite 400 g šlaga sa 500 ml kisele vode.

Podelite 600 g keksa na 4 dela. Na tacnu poredjate keks, pa preko stavite karamel krem, a zatim šlag.

Tako redjate da dobijete četri reda keksa sa karamelom i šlagom.

Po želji dekorišite tortu.

Torta treba da odstoji neko vreme u frižideru, najbolje preko noći.

Video recept:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *