Slana Tost Torta

Preukusna slana tost torta koja se brzo pravi, a jos brže pojede. Odlično predjelo na rodjendanima, slavama i ostalim okupljanjima. Mere su za 12 parčadi torte.

SASTOJCI – INGEDIENTS :

12 kriški Tost Hleba – 12 slices of Toast Bread

3-4 Kuvana Jajeta – 3-4 Boiled Eggs

3-4 Kisela Krastavca – 3-4 Pickles

400 ml Kisele Pavlake – 400 ml Cream

200 ml Majoneza – 200 ml Mayonnaise

150 g Šunke – 150 g Ham

100 g Pršute – 100g Prosciutto Ham

100 g Kačkavalja – 100 g Caciocavalo Cheese

DEKORACIJA :

2 Jajeta – 2 Eggs

Kisela pavlaka ili Majonez – Cream or Mayonnaise

Kiseli Krastavac – Pickeles

Priprema:

U većoj činiji sjedinite 400 ml kisele pavalake i 200 ml majoneza.

Poredjajte četri parčeta tost hleba (po želji uzmite tamni ili beli tost hleb). Preko tosta premažite jednu četvrtinu fila od majoneza i kisele pavlake. Preko stavite sitno iseckanu (ili izrendanu) šunku, kačkavalj i jaja.

Preko jaja premažite fil od majoneza i pavlake, pa preko stavite četri tost hleba, premažite ih majonezom i pavlakom pa preko poredjjete iseckanu pršutu i kisele krastavčiće.

Preko namažite ostatak smese majoneza i pavlake, stavite četri tost hleba i po želji premažite kiselom pavlakom ili majonezom. Dekorišite rendanim jajima i krastavčićima. Torta treba da odstoji neko vreme u frižideru, najbolje preko noći.

Video recept:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *