MESNA ROLADA SA KUVANIM JAJIMA

ZA PRAVE GURMANE

Recept za prave gurmane, preukusna mesna rolada sa kuvanim jajima. Veoma se lako pravi, a ukusom osvaja.

Priprema je veoma jednostavna i ne oduzima puno vremena, a dobijete dosta porcija, pa je idealna za veća okupljanja.

Odlična je i sutradan, a podjednako je ukusna i hladna.

Ukus podseća na pljeskavicu.

Mleveno meso uzmite po želji plećku ili but, mešano, svinjsko ili juneće.

SASTOJCI – INGREDIENTS:

1 KG MLEVENOG MESA -1 KG MINCED MEAT

2 VEĆE GLAVICE CRNOG LUKA – 2 BIG ONIONS

2 ČENA BELOG LUKA – 2 CLOVES OF GARLIC

50 G PREZLI – 50 G BREAD CRUMBS

2 JAJETA – 2 EGGS

5 KUVANIH JAJA – 5 BOILED EGGS

2 KAŠIKE SENFA – 2 SP MUSTARD

SO – SALT

ORIGANO – OREGANO

BIBER – PEPPER

MLEVENA PAPRIKA – RED PEPPER

ULJE – OIL

KROMPIR – POTATOES

PRIPREMA:

U većoj činiji sjedinite meso, 2 jajeta, 50 g prezli, kašiku senfa, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, oko 2 kašike ulja i začinite sa biljnim začinom, soli, biberom, mlevenom paprikom (origano može, a i ne mora). Sve sastojke prvo kašikom promšajte, a potom rukama umesite.

Radnu površinu pokvasite vodom, pa staviite foliju. Foliju premažite sa malo ulja, pa sipajte smesu od koje ćete rukama oblikovati pravougaonik.

Preko smese stavite opet foliju, pa lagano oklagijom poravnajte i rastanjite smesu na par mm debljine. Zatim sklonite gornju foliju, pa pri gornjoj ivici, horizontalno, stavite malo senfa i preko poredjajte kuvana jaja (ako niste razumeli pogledajte u videu).

Od ivice gde su postavljena jaja, lagano krenite da rolate smesu zajedno sa donjom folijom.

Zatim sklonite foliju sa rolata, pa ga lagano prebacite u nauljenu tepsiju. Oko mesa stavite začinjene krompiriće, pa sve prelijte sa malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni sat vremena na 200 C.

Za vreme pečenja po potrebi dodajte malo vode.

Pečenu roladu ostavite u rerni da se prohladi.

Način pripreme možete pogledati u videu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *