Prhke Štrudlice sa Džemom

Prelep, prhki kolač, koji svoijm ukusom vraća u detinjstvo. Ukusom podseća na vanilice, salnjake, šape… Veoma se brzo i jednostavno priprema, za 35 – 40 minuta. Kolač je veoma jeftin za izradu. Priprema se od samo 7 sastojaka. Možete da ga pravite sa masti ili sa maslacem/margarinom. Mast mu daje taj starinski šmek.

SASTOJCI – INGREDIENTS:

1 ŠOLJA MASTI (MASLACA) – 1 CUP LARD (BUTTER)
1 ŠOLJA KISELE PAVLAKE – 1 CUP SOUR CREAM
3 ŠOLJE BRAŠNA – 3 CUPS FLOUR
10 G PRAŠKA ZA PECIVO – 10 G BAKING POWDER
DŽEM – JAM
ŠEĆER U PRAHU – ICING POWDER
10 G VANILIN ŠEĆER – 10 G VANILLA SUGAR

PRIPREMA :

U veću činiju sipajte 1 šolju masti, šolju kisele vode i 2 i po šolje brašna sa 10 g praškom za pecivo. Sjedinite sve sastojke i umesite testo, postepeno dodajući ostatak brašna. Razvucite testo na debljinu od par mm i isecite u pravougaoni oblik. Pravougaonik isecite na četri trake.

Na sredinu svake trke stavite džem, krem ili neki drugi fil po vašem ukusu.

Zatvorite ivice traka.

Isecite ih. Možete da ih sečete na duže ili kraće štrudlice.

Isečene štrudlice redjajte na papir za pečenje ili podmazan pleh od rerne. Prstima popravite oblik štrudlica.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta. Štrudlice treba da vam ostanu svetle, a donji deo blago da porumeni. Prohladjene štrudlice uvaljajte u mešavinu šećera u prahu sa vanilin šećerom.

Prijatno!

Detaljan postupak pripreme pogledajte u VIDEU:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *