Dezerti, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Socan cokoladni kolac sa grizom – Chocolate cake

Ulepsajte jesen uz ovaj socan cokoladni kolac sa grizom.

Sastojci:

  • 4 Jajeta
  •  Prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 60 g brašna
  • 80 g griza
  • 1 kašičica praška za pecivo ili sode
  • 40 g kakaoa

Preliv:

  • 250 ml mleka
  •  10 g vanilin šećera
  • 2 kašike kakoa

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Prvo pripremite preliv, jer on treba da se ohladi.

Zakuvajte mleko sa 2 kašike kakaoa i vanilin šećer.

Umutite 4 jajeta sa prstohvatom soli, zatim dodajte vanilin šećer i šećer. Zatim dodajte 125 ml ulja i mutite još malo.

U smesu dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i grizom pa promešajte spatulom.

Podmazite tepsiju (30x20cm) sa uljem i pospite ravnomerno brasno, pa izručite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Proverite čačkalicom da li je biskvit pecen.

Gotovu koru izbockajte viljuškom i prelijte hladnim filom, koji ste pripremili.

Pripremite glazuru: Skuvajte 50 g čokolade sa 4 kašike ulja i 2 kašike mleka, pa vrucu glazuru prelijte preko kolača.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *