Dezerti, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Plazma Monteverest

Preukusan kolac koji ce vas osvojiti na prvi pogled.

Pocinje sezona slava, pa polako zapocinjem sa pripremom sitnih kolaca. Neke kolace cu praviti u manjoj kolicini (kao ovaj), a vi kolicinu smese mozete lako da prilagodite. Od navedenih sastojaka dobiju se 6 kolacica. Isto tako kolac je odlican i kad zelite da se zasladite na brzinu, ili kad Vam dolaze gosti, pa zelite da ih impresionirate, a ne zelite puno vremena da provedete u kuhinji.

Kolac sam premazala Eurokremom (nije mi se isplatilo da topim cokoladu, zarad 2 kasike, vise bi ostalo na serpi), a Vi po zelji mozete da ih umacete u istopljenu cokoladu (crnu ili belu).

Sastojci:

  • 100 ml mleka
  • 40 g masalaca
  • 1-4 kasike šećera (količinu šećera prilagodite vašem ukusu)
  • 3 kasike kakaoa (koristite kvalitetniji kakao, jer on dosta utiče na ukus kolača)
  • 100 g mlevenog keksa
  • 2 kasike čokoladnog krema
  • kokosovo brasno

Priprema:

U serpicu sipajte mleko, maslac, secer, kakao i stavite na sporte da provri, uz konstantno mesanje. Kad sklonite smesu sa sporeta, odmah dodajte mleveni keks i sjedinite sastojke.

Uzmite cedeljku za limun i unutrasnjost oblozite providnom folijom. Napunite je toplom smesom, oblikovajuci planinice-piramidice. Izvadite smesu iz unutrasnjosti cediljke (kalupa), zajedno sa folijom i prebacite je na tanjir.

Vrhove kolaca premazite kremom ili ih umacite u istopljenu cokoladu. Preko pospite kokosovim brasnom ili mlevenim keksom, orasima, lesnicima…

Postupak pripreme mozete pogledati u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *