Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Coko Plazma – Torta koja se ne odbija

Ako vam treba recept za cokoladnu tortu koju svi vole, a ne zelite da provedete puno vremena u kuhinji, onda je ovo prava torta za vas. Preukusna torta sa divnom cokoladnom kremom i plazma keksom, nestace za cas sa vase trpeze.

Sastojci:

  •  120 g pudinga sa ukusom čokolade
  •  5-8 kašika šećera
  •  10 g vanilin šećera
  •  750 ml mleka + oko 200 ml mleka za keks
  •  Oko 210 g plazma keksa
  •  100 g čokolade
  •  100 g maslaca
  •  60 g šlaga + 80 ml mleka (ili 80 ml slatke pavlake)
  • Ljubav
Piprema:

U 500 ml mleka dodajte šećer i vanilin šećer promešajte i stavite da provri. Pomešajte puding sa 250 ml mleka tao da nema grdvica i dodajte provrelom mleku. Kuvajte dok se puding ne zgusne, a onda ga sklonite sa sporeta i dodajte 100 g čokolade, dobro promešajte, pa ostavite fil da se ohladi.

Umutite šlag. U prohlađen fil dodajte maslac, umutite mikserom pa polako dodajte i šlag kašiku po kašiku muteći mikserom sve vreme. Od dobijenog fila odvojite malo za dekoraciju.

Obložite kalup 30x10cm providnom folijom. Keks umačite u mleko pa ređajte u kalup.

Ide red plazme, red fila, red plazme, red fila i još jednom plazma. Prekrijte folijom i ostavite preko noći da se stegne.

Sutradan izvadite tortu iz kalupa na tacnu i preostalim filom ukrasite tortu (možete da koristite špric). Secite i služite.

** Ukoliko pravite vecu tortu dodajte jos i 2-3 kasike gustina da bi vam krema bila cvrsca.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *