Hladna predjela, Pice i testenine, Recepti za doručak, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan

Brze mekane kiflice za manje od 40 minuta – Hommade Crescent Rolls

Ukusne, mekane, brze, prakticne i neodoljive kiflice. Kada krenet da ih jedete, ne mozete da se zaustavite. Za pripremu ovih kiflice vam je potrebno samo 10 tak minuta, a na vasem stolu su već za 40 minuta (i manje).

SASTOJCI:

  •  500 – 550 g Brasna
  •  1 kasicica Secera
  • 30 ml tople Vote
  • 5 g suvog kvasca (pola kesice)
  • 1 kasicica Praska za pecivo (ili Sode) 180 g Kisele Pavlake
  • 1 kasicica Soli
  • 100 ml Ulja
  • 1 Jaje
  • Susam

PRIPREMA:

U ciniju stavite 5 g suvog kvasca sa 1 kasiciom secera, 1 kasikom brasna i 30 ml tople vode (ne vruce). Dobro promesajte i ostavite kvasac na toplom da nadodje.

U nadosao  kvasac dodajte 450 g prosejanog brasna, kasicicu soli, kasicicu praska za pecivo (ili sode), 100 ml ulja i 180 g kisele pavlake (20 % mlecen masti). Umesite glatko testo, postepeno dodovajuci brasno po potrebi.

Na pobrasnjenu radnu povrsinu stavite testo. Rukama formirajte krug, pa varljacom razvaljajte testo na par mm debljine. Nozem isecite krug na 16 troglova.

Trouglove urolajte u kiflice. Prebacite kiflice na tepsiju oblozenu papriom za pecenje (ili podmazanu uljem) i pokrijte cistom krpom. Ukljucite renu da se greje na 200 C. Za to vreme ostanie kiflice da narastu.

Pre pecenja kiflice premazite umucenim jajetom i posipite susam perko njih. Pecite na 180-200 C dok ne porumene (nekih 15-20 minut u zavisnosti od rerene). Pecene kiflice poprskajte vodom,pokrijte krpom i ostavite par minuta da se prohlade. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *