Dijetalni recepti, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze, Supe i čorbe, Topla predjela

Pileca čorba,koju svi vole – Chicken Soup – CooKing Recepti

Ukusna i zdrava pileća čorbica, koju svi vole. Idealna stvar kod čorbica, je što sutradan budu još ukusnije.

Proces pripreme možete malo da ubrzate ukoliko, umesto sekcanja svežeg krompira i šargarepe, koristiti smrzunutu mešavinu povrća za Rusku salatu.

Sastojci :

  • 500 g Belog Mesa
  • Crni Luk
  • Šargarepa
  • 1/2 Paškanata
  • 2 Krompira
  • 250 g Graška
  • So (oko 2-3 kašičice)
  • Ulje
  • Biber
  • Biljni Zacin
  • 1,5 l tople Vode
  • Jaje
  • 3 kašike Kisele pavlake
  • 1 kašičica Senfa
  • 1 kašika Brašna
  • Person po ukusu

Priprema:

Isecite na kockice šargarepe, paškanat, luk, krompir, piletinu. U šerpi (najmanje zapremine 3 l) zagrejte ulje, pa dodajte luk. Posolite ga i ostavite da se dinsta na nizoj temepraturi dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu, paškanat i belo meso. Začinite sa 3 kasičice biljnog začina i biberom i ostavite da se dinsta na srednjoj temperturi , oko 5 minuta. Dodajte krompir i grašak (koristila sam smrznuti Frikom grašak) i dinstajte još 5 minuta. Nakon toga u šerpu sipajte 1,5 mlake vode i kuvajte na srednje-jačoj temperaturi, dok ne provri. Kad čorba bude krenula da lagano vri, može se desiti da se pojavi pena, ako se to desi pokupite je i bacite, ili procedite čorbu (kako je vama lakše). Smanjte temperaturu i kuvajte još 40 minuta.

Umutite jaje sa 3 pune kašike Kisele Pavlake, 1 punom kašikom Brašna i 1 kašičicom Senfa. Dodajte nekoliko kutlača čorbe i dobro sjeditnite. Dobijenu smesu postepeno sipajte u corbu, konstantno mešajući. Kuvajte jos 10-tak minuta uz mešanje. Na kraju probajte čorbu i po ukusu dodajte soli ili bibera. Po želji dodajte persun.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *