Dezerti, Recepti za svečane trpeze, Sitni kolaci

Coko Plazma stanglice za 15 minuta – Sitni kolaci – CooKing Recepti

Kolač koji se pravi za čas, a isto tako se i pojede. Može da se pravi i u posnoj varijanti.

Ovaj kolač sam jos letos pripemala i mislila sam da sam izgubila sve slike i snimmke, ali uspela sam da ih nadjem. Svi su bili odusevljenim ovim kolačima. Umesto klasične čokoladne glazure premazala sam ga šlagom sa 2 kasike Eurokrema i dobila preukusnu kremu. Kolač se priprema za 15-tak minuta, tako da je odličan za sve koji nemaju ili ne žele da provodu puno vremena u kuhinji, a vole da se zaslade. Ne treba vam nikakvo iskustvo u kuvanju da bi ga napravili, mislim da moze čak i dete da ga napravi.

_________________________

SASTOJCI:

  • 100 ml Mleka
  • 100 g Maslaca
  • 100 g Mlečne Čokolade ( ja sam koristila 80 g Mlečen i 20 g Mlečne čokolade sa Lešnikom)
  • 250 -280 g Mlevenog keksa
  • 80 g Šlaga
  • 80 ml Hladne Vode (iz frizidera)
  • 2 kasičice Eurokrema

__________________________

PRIPREMA:

Stavite 100 ml mleka sa 100 g maslaca i 100 g čokolade da se kuva. Kuvajte dok se čokolada i maslac ne istope.  Sklonite mleko sa ringle, pa u vruću smesu postepeno dodajte 250 -280 g Mlevenog keksa (u zavisnosti koji keks koristite).

Sjedinjene sastojke prespite u podmazanu tepsiju (ili obloženu prozirnom folijom) .

Dimenizije tepsije su 21×15 cm. Ravnomerno rasporedite fil i poravnajte gornji deo kolača.

Preko stavite umućeni šlag sa 2 kasičice Eurokrema (umesto šlaga mozete da prelijet vruću  čokoladnu glazuru). 

Ostavite kolač na hladnom da se stegne pa ga isecite na pravougaone štanglice.

Ovaj kolač možete da pravite i  u posnoj varijanti umesto mleka, koristite vodu. Umesto maslaca margarin. Koristiite posni keks i posnu čokoladu.Prelijte čokoladnom glazurom od posne čokolade i ulja.

___________________

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *