Dezerti, Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze, Sitni kolaci

Princes Krofne

Ne znam ko se njima ne obraduje. Mekane buckaste, kremaste krofnice, koje proste mame da se pojedu.

Svaki njihov zalogaj je pravo uživanje. Ukoliko još uvek niste našli pravi recept, probajte ovaj. Sigurna sam da će vam se dopasti.

Sastojci – Ingredints:

Za Testo :

  1. 250 ml Vode – 250 ml Water
  2. 125 ml Ulja – 125 ml Oil
  3. 2 kašike Šečera – 2 tsp Sugar
  4. 150 g Brašna – 150 g Flour
  5. 4 Jajeta – 4 Eggs

Za Krem:

  1. 800 ml Mleka – 800 ml Milk
  2. 4 Žumanceta – 4 Egg Yolks
  3. 120-250 g Šećera (po ukusu) – 120-250 g Sugar
  4. 10 g Vanilin Šećera – 10 g Vanilla Sugar
  5. 130 g Brašna – 130 g Flour
  6. 125 g Maslaca – 125 g Butter
  7. Šećer u prahu – Powder Sugar

Priprema Krofnica:

Zagrejte 250 ml vode sa 2 kašike šećera i 125 ml ulja. Kada voda provri, sklonite je sa šporeta i sipajte 150 g Brašna. Dobro promešajte i ostavite 2-3 minuta da se smesa prohladi. 

Zatim krenite da mutite smesu mikserom i postepeno dodajte 4 Jajeta, u toplu smesu.

 Dobijenu glatku, gustu smesu za krofnice, sipajte u poslastičarski špric i na papir za pečenje istisnite smesu praveći male, spiralne piramidice-pužiće. Vrhove piramide kašikom poravnajte, da ne budu špicasti. Pogledajte u videu (ukoliko nemate poslastičarski špric kašikom oblikujte krofnice). 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C nekih 20-30 minuta (ukoliko testo ranije porumene smanjite temperaturu). NIKAKO NE OTVARAJTE VRATA RERNE ! Ukoliko ih otvorite krofnice će splasnuti.  Ohladjene krofnice isecite na pola i filujte filom.

Priprema fila:

Stavite 500 ml mleka da se kuva. 

Za to vreme sjedinite 4 jajeta sa 10 g vanilin šećera, 120-250 g  šećera (u zavisnosti od vašeg ukusa), 130 g Brašna i 300 ml Mleka. 

Smesu sipajte u provrelo mleko i mešajte. Kad se smesa zgusne, sklonite je sa šporet. Pokrijte je providnom folijom i ostavite da se ohladi.  U ohladjeni fil dodajte 125 g Maslaca i sjedinite mikserom. 

U fil možete da dodate i umućenih 80 ml šlaga (ili slatku pavlaka).

Ili slažite 1/2 krofnice – žuti fil – šlag – drugu polovinu krofnice.

Gotove krofnice pospite šećerom u prahu.

Da bi Vam duže ostale sveže, krofnice držite u zatvorenoj posudi na hladnom.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *