
Mekana, sočna, ukusna, čokoladna, jeftina, brza i laka za pripramu. Torta koju cete obozavati!

SASTOJCI:
Za biskvit:
- 190 g Brašna
- 1 kašičica Cimeta
- 30 g Kakaa
- 1 kašičica Sode ili Praška za pecivo
- 150 g Šećera
- 10 g Vanilin Šećera
- 80 ml Ulja
- 240 ml Vode
- 1 kašičica Sirćeta ili Limuna
Glazura:
- 100 g Čokolade
- 3 kašike Ulja
Dekoracija:
- Kokosovo Brašno (ili lesnici, orasi, kikiriki, keks, šećer u prahu, šlag…)
Priprema :
Prvo ukuljučite rernu na 180 C da se zagreje. U većoj činiji sjedinite prosejano brašno, prašak za pecivo, cimet, kakao, sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, uljem, sirćetom (ili limunovim sokom) i sipajte u okrugli kalup prečnika 20 cm. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 180 C oko 35 minuta (proverite čačkalicom da li je biskvit pečen). Pečen biskvit ostvite 10 minuta na sobnoj temperaturi da odmori, pa tek onda ga odvojte od kalupa u kom se pekao. Nakon toga ga ostavite na sobnoj temperatuurt da se skroz ohladi. Po želji ga prelijte čokoladnom glazurim ili samo šećerom u prahu.