Pice i testenine, Posni recepti, Recepti za svaki dan

Posne kifle – Odlicne su sutradan – CooKing Recepti

Vrhunske pekarske kifle, bez jaja, margarina i mleka. Toliko su ukusne da ćete ih jesti i same. Korica je čvrsta, a iznutra su mekane i vazdušaste kao pena.

SASTOJCI:

  1. 200 ml tople Vode
  2. 500-550 g Brasna 
  3. 5 g suvog Kvasca (ili 20 g svezeg kvasca)
  4. 1 kasicica Secera
  5. 1 kasicica Soli 
  6. 80 ml Ulja

PRIPREMA:

Razmutite kvasac sa malo vode, 1 kašićicom šećera i brašna i ostavite na toplom da nadodje. U veću posudu sipajte oko 450 g prosejanog brašna, so, ulje, nadošao kvasac i vodu. Umesite glatko testo, postepeno dodavajući još brašna po potrebi (oko 50-100 g). Ostavite testo na toplom 1 sat da odmori. Nakon toga testo podelite na 10 delova i oblikujte loptice. Loptice razvucite u elipsu pa od užeg dela urolajte kiflice. Ostavite kiflice pokrivene da odstoji 1 sat. Nakon toga kiflice premažite uljem. Zagrejte rernu na 220 C, pa pecite na 200 C dok ne porumene. Pečene kiflice poprskajte vodom i prekrijte krpom, kako bi dodatno omeksale. Korica cće ostati čvrsta, a iznutra su mekane i vazdušaste kao pena.

Način pripreme možete pogledati u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *