Dezerti, Posni recepti, Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze

Zimska Čarolija – Posna Čokoladna Torta sa Visnjama i Malinama

Predivna posna čokoladna torta sa slatko kiselim voćem, koju će obožavati i oni koji ne poste.

 Korice su fine, mekane, sa džemom. Nisam dodavala puno secera, jer mi je džem jako sladak, a vi mozete da dodate do 1/2 soljice secera.

Mera za šoljicu je 200 ml. 

 Voćni fil je jako ukusan. Višnje daju kiselost, a šečer i maline slatkoću. Možete da koristite bilo koje voće. 

SASTOJCI:

Mere za 1 koru:

* 2 solje brasna * 1 kasicica praska za pecivo (ili sode) * 3 kasicice Kakaa * cimet * 1 +1/2 solje vode * 1/2 solje džema (2 pune kasike; Koristila sam dćem od kajsije, ali može bilo koji) * 1/2 solje ulja * 10 g Vanilin Secera * Do 1/2 soljice Secera

Za fil:

* 200 g Visnji * 100 g Malina * 80 g Secera  * 40 g Puding sa ukusom Vanile

Dekoracija :

* 200 g Cokolade  * 6 kasika Ulja * Ribizle * Secer u prahu * 80 g Slaga u prahu + 50 ml Vode (iz frizidera)

Priprema:

Prosejte 2 šolje brašna, 3 kasičice kakaa, 1 kašičicu praška za pecivo (ili sode) i malo cimeta. Zatim dodajte 1/2 šolje džema, šećer, 1/2 šolje ulja, 1celu i 1/2 šolje vode i sve sastojke dobro sjedinite da nema grudvica. Zagrejte rernu na 200 C pa pecite bisvite nekih 20-25 minuta. Na polovini pečenja, ja sam smanjila temperaturu rerne na 190 C. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen.Pečen biskvit ostavite da se skroz ohladi, pa ga tek onda odvojte od kalupa. Prečnik kalupa je 25 cm.

Na isti način ispecite jos jednu koru.

Dok se kore hlade, pripremite fil. Koristila sam 200 g smrznutih višnji i 100 g smrznutih malina. Možete da koristite bilo koje bobičasto voće. Kuvajte voće uz povremeno mešanje, dok ne provri i ispusti tečnost. Ukoliko ne ispusti dovoljno tečnosti, dodajte vode po potrebi.

Kada voće provri, sklonite sa šporeta. U manjoj činiju sjedinite 40 g pudinga od vanile sa sokom od voća, . Umutite dobro da nema grudvica, pa umućeni puding prespite u šerpicu sa voćem.

Vratite na šporet i kuvajte, uz konstantno mešanje dok se voće ne zgusne. Voćni puding premažite preko 1 kore, pa preko stavite 2 koru.

Pripreme dekoracije.

U šerpicu stavite 200 g izlomljene čokolade sa 6 kašika ulja i stavite na šport da se istopi. Dobijeni ganž premažite preko torte.

Odozgo stavite crvene ribizle, pa pospite šećer u prahu.

Ivice torte ukrasite sa šlagom.

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *