jela bez mesa, Recepti za svaki dan

Posna Musaka sa pecurkama – CooKing Recepti

Sa malo sastojaka do veoma ukusnog rucka, koji ce osvojiti i najvece gurmane. Sigurna sam da cete je cesto pripremate.

SASTOJCI:

  1. 600 g Krompira
  2. 400 g Saminjona Pecuraka
  3. 120 g Luka
  4. So
  5. Biber
  6. Biljni zacin
  7. Ulje

Priprema:

U zagrejano ulje dodajte sitno iseckani luk. Posolite i dinstajte na nižoj temperaturi, dok luk ne postane staklast.

Očišćene i oprane šampinjone iseckajte na krupnije komade, pa dodajte izdinstanom luku. Dodatno posolite i pobiberite. Dinstajte na srednjoj temperaturi, dok ne ispari suvišna tečnost i pečurke ne promene boju.

Krompir isecite na tanke kriške. Stavite ga u veću činiju i začinite sa biljnim začinom, biberom i uljem. Nakon toga, krompir rasporedite po podmazanoj tepsiji. Preko krompira rasporedite dinstane šampinjone, pa preko poredjate još jedan red krompira.

Preko krompira, po želji, pospite još malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 C dok se krompir ne ispeče, nekih 40-60 minuta.

Prijatno ;)!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *