
Brzo, lako, slatko, do ukusne zdrave poslastice. Nisam veliki ljubitelje bundeve, ali ovu posnu pitu obozavam. Bundeva je bogata lekovitim sastojcima, a istovremeno je i niskokalorična. Odličan je izvor vitamina, mineralima, bogata je vlaknima, a u sebi sadrži čak 90% vode. Sadrži više od 60% nezasićenih masnih kiselina i bogata je biljnim proteinima, belančevinama. Sadrži i pektine, celulozu, kao i druga biljna vlakna, što je čini lako varljivom. Odlična je i za sve one koji imaju problema sa probavom. Masnoća gotovo da nema, jer se u 100 grama bundeve nalazi samo tridesetak kalorija.Tako da je idealna namernica za sve one koji zele da smršaju.
SASTOJCI:
- 1 kg rendane Bundeve
- 500 g kora za pitu
- Šećer
- Cimet
- Griz
- Ulje
- Šećer u prahu
PRIPEMA:
Iscedite rendanu bundevu od viška tečnosti (možete da je sačuvate, pa njome da dodatno premažete pite). Kore podelite tako da u svakom rolatu budu 2 kore. Ja sam dobila 9 rolata. Stavite 1 koru pa premžite sa malo ulja. Pospite preko 1-3 kašičice šecera(u zavisnosti od toga koliko volite da Vam pita bude slatka) i 1 kašičicu griza. Stavite 2 koru pa preko premažite uljem i pospite šećerom i grizom.
Uz kracu ivicu rasporedite 2-3 kasike bundeve, presavijte krajeve, pa urolajte u rolat. Stavite pite u pekač od rerne koji ste podmazali uljem ili na koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 30-40 minuta. Ukoliko želite da Vam pita bude hrskava, odmah nakon pečenja je ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ako želite mekaniju pitu, nakon pečenja pitu poprskajte vodom, pokrijte je i ostavite u ugašenoj rerni . Preko pite pospite šećer u prahu.
Prijatno 😉