Hladna predjela, Pice i testenine, Posni recepti, Recepti za doručak, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Slane Ajvar Stanglice – Brze Posne Grickalice – CooKing Recepti

Obožavaćete ove ukusne gricaklice, koje su za 30 minuta na Vašem stolu. Od ove smese možete da oblikujete i druge oblike, kuglice, cvetiće. Još jedna odlična stvar kod ovih štanglice, je što su i sutradan veoma ukusne.

SASTOJCI:

  1. 250 g Brašna (+ brašno da se umesi testo)
  2. So
  3. 1 kasicica praska za pecivo (ili Sode)
  4. 2 kašike Ajavara (ili Ljutenice, Pindjura)
  5. 100 ml Kisele Vode
  6. 100 ml Ulja
  7. Susam

Priprema:

Prosejte 250 g Brasna sa 1 kašičicom praška za pecivo. Dodajte so, 2 kašike Ajvara, 100 ml kisele vode i 100 ml ulja. Umesite testo (ne treba duga da ga mesite minut- dva).

Oklagijom razvucite testo pravougaonog oblika, pospite susamom, pa predjite lagano oklagijom, kako biste utisnuli susam u testo. Isecite testo na štanglice. Od viška testa možete da oblikujete loptice ili modilcama da vadite druge oblike, srca, cvetice, zvezdice…

Štanglice prenestite na tepsiju od rerne na koju ste stavili papir za pečenje ili ste je podmazali uljem. Pecite u zagrejanoj reni na 180 C 20 minuta. Nemojte da pečete duže, jer će vam se štanglice stvrdnuti.

Prijatno!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *