Dezerti, Posni recepti, Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze, Sitni kolaci

Najlepse Oblande sa Orasima i Keksom – Posni Sitni Kolaci – CooKing Recept

Jedne od najlepših posnih oblandi, koje sam ja probala. Pripremaju se veoma brzo i lako, a jedu se tako slatko 😉

SASTOJCI:

  1. 200ml Vode (ili Mleka ukoliko ne postite)
  2. 250g Margarina
  3. 150-200g Šećer
  4. 250g Mlevenog Keksa (posnog, ukoliko postite)
  5. 150g Sitno seckanih Oraha
  6. 1 pakovanje velikih Oblandi

Priprema:

U šerpicu sipajte 250g iseckanog margarina, šećer i 200 ml vode. Stavite na ringlu da se margarin otopi. U vruću smesu sipajte 150 g sitno seckanih (ili mlevenih oraha), a zatim sipajte 150 g mlevenog keksa, pa postepeno dodajte jos 100 g mlevenog keksa, konstantno mešajući da se svi sastojci sjedine.

Fil ostavite da se prohladi da Vam oblande ne bi bile žilava. Što je fil hladniji, to će oblande biti manje žilave, ali onda se malo teže razmazuje smesa preko oblandi.

Stavite prvu koru oblande, pa preko rebraste strane sipajte 4 pune kašike fila i ravnomerno razmažite. Postupak ponavljajte još tri puta, pa završite sa listom oblande. Kolač prekrite krpom ili folijom i preko stavite blago opterecenje (npr knjige).

Ostavite na hladnom preko noći da se stegnu.

Sutradan isecite ivice oblandi, pa ih isecite na željeni oblik i velicinu.

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *