Dijetalni recepti, Pice i testenine, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Beskvasni integralni hleb- za 45 minuta – CooKing Recepti

Ništa lepše od domaćeg hleba. Za samo 45 minuta je na Vašem stolu ovaj predivan integralni hleb, koji ćete obožavati. Zbog kombinacije kiselog mleka i sode, testo čim se umesi mora da se peče.

SASTOJCI:

  1. 300g Ražanog Brašna
  2. 50g Ječmenog Brašna
  3. 50g Psenicnog Brašna (tip 500)
  4. 1 kašičica Soli
  5. 1 kašičica Sode
  6. 3 kasike Maslinovog Ulja
  7. 360g Kiselog Mleka

Priprema:

Odmah uključite rernu na 210 C da se greje. U većoj činiji pomešajte brašna, so i sodu. Dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko, pa umesite testo. Od testa oblikujte loptu i stavite na pleh sa papirom za pečenje. Prstima malo rastanjite testo. Zarežite nožem krst po sredini. Preko testa pospite malo brašna i odmah stavite u zagerjanu rernu da se peče. Pecite na 210C izmedju 30-40 minuta.Čačkalicom proverute da li je hleb pečen. Ukoliko ne volite previše tvrdu koricu, nakon vadjenja hleb, poprskajte vodom, pokrijte krpom i ostavite da se prohladi.

Nacin pripreme možete pogledati u videu.

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *