Najukusnije posne kiflice, koje su gotove za 30 minuta. Još jedna odlična stvar, kod ovih kiflica je što su i sutradan, veoma ukusne( spremite ih u čistu kesu-činiju i spremite u frižider, kako bi duže ostale sveže). Možete da ih filujete raznim džemovima, kremovima ili da ih ostavite prazne.

SASTOJCI:
- 500g Brašna
- 20g Kvasca
- 250ml tople Vode
- 50 ml Ulja
- 1 kačičica soli
- 1 kačičica šećera
- susam
- posni majonez (za premazivanje (ili istopite margarin-maslac)
Priprema:
Odmah ukuljučite renu na 200C da se greje. U U veću činiju izdrobite kvasac, dodajte kašičicu šećera i brašna, 250 ml tople vode, 50 ml ulja promešajte. Postepeno dodajte 500 g Brašan i so. Sve sastojke sjedinite i umestite glatko testo. Sve se radi odmah, ni kvasac, ni testo ne ostavlajte da raste. Od testa razvucite krug debljine 2-3 mm i isecite na 16 delova. Kiflice možete da pravite slatke i slane. Možete da ih punite džemom, kremovima ili da ostative prazne. Trouglove urolajte u kiflice. Slane kiflice premažite sa posnim majonezom ili istopljenim margarinom (maslacem ili jajetom, ako ne postite) i pospite susam po njima. Pecite na 190C dok ne porumene,oko 20 minuta.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 😉