Ukoliko Vam treba recept za provereno dobar čokoladni dezert, a nemate ili ne želite da provedete puno vremena u kuhinji, onda je ovo pravi recept za Vas. Napravite za samo 10 minuta predivan čokoladni dezert sa keksom (ako ste veštiji i imate indukcionu ringlu i manje vremena Vam je potrebno). Kolač se toliko jednostavno priprema, da može čak i svaki tinejdzer da ga napravi. Možete da ga pravite i u okruglom kalupu. Po Vašem ukusu možete da dodate više šećera ili da ga skroz izostavite. Sigurna sam da nam uvek dobro dodje recept za ovako brzu i ukusnu poslasticu i da će Vam se dopasti.

_________________________
SASTOJCI:
- 400 ml Vode (ili mleka)
- 10 g Vanilin Šećera
- 80 g Čokolade
- 120 g Margarina (ili maslaca)
- 400 g Keksa
Glazura:
- 120g Čokolade
- 3 kasike Ulja

Priprema:
U šerpicu stavite 400 ml vode i šećer, pa kuvajte dok ne provri. Dodajte margarin i čokoladu, pa kuvajte dok se ne isotope. Za to vreme, u većoj posudi izlomite 400 g keksa. Prelijte vruć fil preko keksa, pa dobro promešajte. Prespite u kalupi i pritiskajte kašikom ili špatulom da se smesa ravnomerno rasporedi. Preko prelijte čokoladnu glazuru . Ukoliko ne postite, možete 120 g čokolade da prelijte sa 120 ml zagrejane slatke pavlake, dobro promešajte da se čokolada istopi, pa prelijete preko kolača. Kolač ostavite na hladnom, najmanje 3 sata. Secite ga na željenu dimenziju i oblik. Možete da ga sečete kao tortu, sitne kolače, kocke…
Način pripreme pogledajte u videu.
Prijatno 😉