Hrana za dušu i telo. Preukusna čorbica bogata povrćem i vitaminim.Najbolje što možete da učinite za sebe i svoj organizam je da barem jednom nedeljno pojedete, ovako neki potaž od povrća. Veoma je lagan i zasita, a nakon što ga pojedete osećati će se lagano i punim energije.
Potaž Vam je pogotovo sada dobar izbor, u periodu praznika kada se jede masnija i kaloričnija hrana.
Sastojci:
- 1 Crni luk
- 2 Krompira (srednje veličine)
- 1 Šargarepa
- 1 kašičica Soli
- BIber
- 1/2 kašičice Kurkume
- 450 g Smrznute Mešavine Karfiola, Brokolija i Šargarepe (Frikom Carska Mešavina)
- 3 ravne kašičice Biljnog Začina
- 1 l Tople Vode
- malo Ulja

Priprema:
U šerpi izdinstajte sitno seckani luk sa malo ulja. Kada luk postane staklast dodajte sitno seckanu šargarepu i so. Dinstajte 5 minuta.Zatim dodajte krompir koji ste iseckali na kockice, biber i malo kurkume, pa dinastajte na srednjoj temperaturi nekih 5 minuta.
Sipajte 1 l tople vode i kuvajte na jačoj temperaturi, dok ne provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta. Dodajte karfiol, brokoli i šaragarepu (nemojte da povrće bude skroz smrznuto, izvadite ga barem 20 minuta pre nego što ga stavite u čorbu).
Kuvajte povrće još 10 minuta. Pred kraj dodajte biljni začin, po vašem ukusu ( ja sam dodala 3 ravne kašičice).
Sklonite čorbu sa šporet, pa je izblendirajte štapnim mikserom, a zatim vratite na šporet da još jednom provri. Prilikom serviranja dodajte peršun i nekoliko komadića krutona.
Prijatno 🙂
