Dijetalni recepti, Posni recepti, Recepti za svaki dan, Supe i čorbe, Topla predjela

Carski Potaž – CooKing Recepti

Hrana za dušu i telo. Preukusna čorbica bogata povrćem i vitaminim.Najbolje što možete da učinite za sebe i svoj organizam je da barem jednom nedeljno pojedete, ovako neki potaž od povrća. Veoma je lagan i zasita, a nakon što ga pojedete osećati će se lagano i punim energije.

Potaž Vam je pogotovo sada dobar izbor, u periodu praznika kada se jede masnija i kaloričnija hrana.

Sastojci:

  1. 1 Crni luk
  2. 2 Krompira (srednje veličine)
  3. 1 Šargarepa
  4. 1 kašičica Soli
  5. BIber
  6. 1/2 kašičice Kurkume
  7. 450 g Smrznute Mešavine Karfiola, Brokolija i Šargarepe (Frikom Carska Mešavina)
  8. 3 ravne kašičice Biljnog Začina
  9. 1 l Tople Vode
  10. malo Ulja

Priprema:

U šerpi izdinstajte sitno seckani luk sa malo ulja. Kada luk postane staklast dodajte sitno seckanu šargarepu i so. Dinstajte 5 minuta.Zatim dodajte krompir koji ste iseckali na kockice, biber i malo kurkume, pa dinastajte na srednjoj temperaturi nekih 5 minuta.

Sipajte 1 l tople vode i kuvajte na jačoj temperaturi, dok ne provri. Zatim, smanjite temperaturu i kuvajte 15 minuta. Dodajte karfiol, brokoli i šaragarepu (nemojte da povrće bude skroz smrznuto, izvadite ga barem 20 minuta pre nego što ga stavite u čorbu).

Kuvajte povrće još 10 minuta. Pred kraj dodajte biljni začin, po vašem ukusu ( ja sam dodala 3 ravne kašičice).

Sklonite čorbu sa šporet, pa je izblendirajte štapnim mikserom, a zatim vratite na šporet da još jednom provri. Prilikom serviranja dodajte peršun i nekoliko komadića krutona.

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *