Posne Vanilice sa ukusom limuna i medenjaka ulepšaće Vam dan (koristila sam džem od narandže i ukus je predivan). Odlična stavr kod ovih keksiča je što dužo stoje to su ukusniji.

SASTOJCI:
- 300-350g Brasna
- 150g Margarina (ili Maslaca) SOBNE TEMPERAURE
- 100 g Šećera
- 10 g Vanilin šećera
- 50 ml Limunovog söka
- 30 ml tople Vode (po potrebi może I manje i vise)
- Dzem
- Šećer u prahu
Priprema:
Maragarin sobne temperature izmiksajte mikserom, zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Sipajte limunov sok, pa još malo izmiksajte. Postepeno dodajte prosejano brašno i začin za medenjake (ili cimet). Sada testo možete da krenete da mesite rukama ili još malo da umutite mikserom. Umesite testo, pa ga oblikujte u lopticu koju ćete da stavite u plastičnu kesu. Ostavite testo u frižideru najmanje 30 minuta.
Pošto u testu ima limuna, nikako nemojte da dodajete sodu (prašak za pecivo). Ukoliko u neko testo dodate limun i sodu, dešava se reakcija, pa testo mora odmah da se peče. Ovde je potrebno da testo odstoji u frižideru. Ukoliko bi ste dodali sodu i ostavili u frižideru keksići bi bili gorkasti.
Odstajalo testo razvucite na 1-2 mm debljine, pa modlicama vadite željni oblik. Koristila sam modlice za vanilice u obliku cvetića (mogu da se kupe na pijaci).
Stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i pecite na 200 C 10-13 minuta. Keksići treba da ostanu svetli.
Polovinu vrućih keksića pospite šećerom u prahu. Oni ce Vam biti gornji deo.
Na donje keksiće stavite malo džema, pa preklopite gornjim keksićima sa šećerom u prahu.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 😉