Dezerti, Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze

Kinder Torta – CooKing Recepti

Torta koju morate da probate!! Preukusna kremasta torta, koju svi vole.

Torta je dimenzija 18,5x33cm. Ako Vam treba veća (38x33cm), nemojte koru da sečete na pola.

Drugi red torte neka Vam bude oko 200-300 g Plazma keksa (ili nekog drugog keksa, Piškoti), umočenih u mleko.

_________________________

SASTOJCI:

Za kore:

  1. 150 g Oraha (ili lesnika)
  2. 7 belanaca
  3.  prstohvat soli
  4.  8 kasika Šećera
  5.  3 kasike Brašna
  6.  1 kašičica praška za pecivo
  7. 200g Eurokrema (ili Linolade, Nutele)

Kalup 37×33 cm

Za filove:

  1. 1l Mleka
  2. 7 Žumanaca
  3. 10 g Vanilin Šećra
  4. 8-15 kašike Šećera (po Vašem ukusu)
  5. 80g Pudinga sa Ukusom Vanile
  6. 40 g Gustina
  7. 125g Maslaca
  8. 100g Čokolade

Dekoracija: (Vi možete da dekorišete po Vašem ukusu, ja sam koristila…)

  1. 80g Krem Šlaga sa ukusom Vanile
  2. 130 g Hladne Vode
  3. Mlevena Plazma
  4. malo rendane čokolade (ili čokoladni mrvica)

Priprema Kore:

Belnaca umutite sa šećerom  u čvrst sneg. Dodajte brašno i prašak za pecivo, pa lagano promešajte.

Pleh od rerne (37x33cm ili pribliznih dimenzija) obložite papirom za pečenje, pa ravnomerno rasporedite sitno seckane orahe (ili lešnike).Smesu od belanaca premažite preko.

Rernu zagrejte na 200 C , pa pecite na 180 C, 20 minuta.

Pečenu koru odmah izvadite iz pleha i skinite papir za pečenje. Stranu sa orasima premažite sa Kremom. Koru podelite na dve.

Priprema Filova:

Stavite 800 ml mleka da se kuva. Za to vreme, umutite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, pudinzima, gustinom i 200 ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko i mešajte, dok se smesa ne zgusne(oko 5 minuta).

Sklonite sa šporeta, pa u vruć krem dodajte maslac i dobro izmiksajte. Krem podelite na dva ravnomrena dela. U jedan dodajte 100 g čokolade i dobro promešajte (možete i ručno, ali je bolje mikserom). Vruće filove možete odmah da mažete na kore.

Filovanje torte:

Preko kore namžite žuti fil, pa stavite drugu koru, pa premazite čokoladni fil.

Način pripreme i dekoraciju možete pogledati u videu.

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *