Beskvasne lepinje od ražanog, ovsenog i pešnicnog brašna. Testo ne treba dugo da se mesi kako lepinje ne bi bile pretvrde. Možete da ih pečete u rerni ili na tiganju. Ukoliko ih pečete na tiganju pecite ih na srednje-laganoj temperaturi i okrećite ih par puta, uz povremeno dodavanje brašna. Veoma su ukusne, zdrave i zasitne. Najbolja stvar kod njih je što se veoma brzo i lako prirpemaju. Na vašem stolu su za manje od 30 minuta.

SASTOJCI:
- 190g Razenog Brasna
- 60g Ovsenog Brasna
- 20 g Psenicnog Brasna
- So
- 1 kasicica sode (ili praska za pecivo)
- 3 kasike Maslinovog Ulja
- 150 ml Vode

Priprema:
U većoj činij promešajte brašna, so, sodu. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Zamesite mekano testo i podelite ga na dva dela. Rastanjite ga dlanovima ili uz pomoć oklagije na debljinu prsta- prst i po( ja volim tanje). Stavite na tepsiju sa papirom za pečenje, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 C dok porumene oko 20 minuta.
Lepinjinje možete da pečete i na țiganju kao tortilje.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 🙂