Dijetalni recepti, jela bez mesa, Posni recepti, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Zdrave Ražane lepinje – CooKing Recepti

Beskvasne lepinje od ražanog, ovsenog i pešnicnog brašna. Testo ne treba dugo da se mesi kako lepinje ne bi bile pretvrde. Možete da ih pečete u rerni ili na tiganju. Ukoliko ih pečete na tiganju pecite ih na srednje-laganoj temperaturi i okrećite ih par puta, uz povremeno dodavanje brašna. Veoma su ukusne, zdrave i zasitne. Najbolja stvar kod njih je što se veoma brzo i lako prirpemaju. Na vašem stolu su za manje od 30 minuta.

SASTOJCI:

  1. 190g Razenog Brasna
  2. 60g Ovsenog Brasna
  3. 20 g Psenicnog Brasna 
  4. So
  5. 1 kasicica sode (ili praska za pecivo)
  6. 3 kasike Maslinovog Ulja
  7. 150 ml Vode

Priprema:

U većoj činij promešajte brašna, so, sodu. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Zamesite mekano testo i podelite ga na dva dela. Rastanjite ga dlanovima ili uz pomoć oklagije na debljinu prsta- prst i po( ja volim tanje). Stavite na tepsiju sa papirom za pečenje, pa pecite u zagrejanoj rerni na 250 C dok porumene oko 20 minuta.

Lepinjinje možete da pečete i na țiganju kao tortilje.

Način pripreme možete pogledati u videu.

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *