Brzi Kolači, brzi recepti, Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze

Čupavci sa Kokosom i Plazmom – CooKing Recepti

Čupavac je kolač kojem se svi obradujemo. Mekani biskvitni kolač natopljen čokoladnim fil, prekriven sa kokosom ( ili Plazmom). Da li i Vi pravite cupvace uvaljane u Plazmu? Biskvit možete da pečete u tepsijama od 30×20 cm do 40×20 cm. U zavisnosti od veličine tepsije dobićete veće ili manje čupavce. Pekla sam u većj tepsiji, 37x23cm i dobila manje čupavce, za sitne kolače. Ostatka čokoladnog fila smo pojeli sa ivicama biskvita, a od ostataka možete da napravite i kuglice. Prijatno!

SASTOJCI:

Za biskvit:

  1. 3 Jajeta
  2. prstohvat Soli
  3. 100-150g Šećera
  4. 130 ml Mleka
  5. 150ml Ulja
  6. 200g Brasna
  7. 1 kašičica praška za pecivo

Fil:

  1. 200ml Mleka
  2. 2-3 kašike Šećera
  3. 10g Vanilin Šećera
  4. 100 g Čokolade (za kuvanje)
  5. 125g Maslaca
  6. kašičice Kakaa (ukoliko nemate kvaliteetan Kakao dodajte još 50g Čokolade)
  1. 150g Kokosovog Brašna
  2. 150g Mlevenog Keksa

Priprema:

Prvo pripremamo biskvit.

Uključite rernu na 200 C da se greje. Odvojte belanca od žumanaca. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite sneg od belanaca, Postepeno dodajte šećer u belanca. U sneg od belanaca dodajte žumanca, ulje i mleko. dodajte brasno sa praškom za pecivo, pa ručno promešajte. Sipajte u uljem podmazanu tepsiju. Pecite na 180-200 C, 20-30 minuta. Pekla prvIh 10 minuta na 200 C, a posle na 180 C. Čačkalicom proverite da li je biskuit pečen.Ostavite ga da se prohladi.

Dok se biskvit peče, prirpemite fil. U šerpicu sipajte 200 ml mleka, dodajte šećer i Vanilin šećer, maslac, čokoladu i kakaa. (Koristim C kakao) Umesto kakaa možete da dodate jos 50g čokolade. Kuvajte dok se čokolad i maslaca ne istope. Ostavite fil da se mal prohladi, ali neka bude topao, kako bi čupavci upili više fila.

Biskvit isecite na kockice, pa umočite u fil, a zatim uvaljajte u kokos ili mleveni keks. Prilikom umakanja u fil, volim da ih ostavim malo u filu, kako bi ga više upili.

Način pripreme možete pogledati u videu.

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *