Čupavac je kolač kojem se svi obradujemo. Mekani biskvitni kolač natopljen čokoladnim fil, prekriven sa kokosom ( ili Plazmom). Da li i Vi pravite cupvace uvaljane u Plazmu? Biskvit možete da pečete u tepsijama od 30×20 cm do 40×20 cm. U zavisnosti od veličine tepsije dobićete veće ili manje čupavce. Pekla sam u većj tepsiji, 37x23cm i dobila manje čupavce, za sitne kolače. Ostatka čokoladnog fila smo pojeli sa ivicama biskvita, a od ostataka možete da napravite i kuglice. Prijatno!

SASTOJCI:
Za biskvit:
- 3 Jajeta
- prstohvat Soli
- 100-150g Šećera
- 130 ml Mleka
- 150ml Ulja
- 200g Brasna
- 1 kašičica praška za pecivo
Fil:
- 200ml Mleka
- 2-3 kašike Šećera
- 10g Vanilin Šećera
- 100 g Čokolade (za kuvanje)
- 125g Maslaca
- kašičice Kakaa (ukoliko nemate kvaliteetan Kakao dodajte još 50g Čokolade)
- 150g Kokosovog Brašna
- 150g Mlevenog Keksa

Priprema:
Prvo pripremamo biskvit.
Uključite rernu na 200 C da se greje. Odvojte belanca od žumanaca. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite sneg od belanaca, Postepeno dodajte šećer u belanca. U sneg od belanaca dodajte žumanca, ulje i mleko. dodajte brasno sa praškom za pecivo, pa ručno promešajte. Sipajte u uljem podmazanu tepsiju. Pecite na 180-200 C, 20-30 minuta. Pekla prvIh 10 minuta na 200 C, a posle na 180 C. Čačkalicom proverite da li je biskuit pečen.Ostavite ga da se prohladi.
Dok se biskvit peče, prirpemite fil. U šerpicu sipajte 200 ml mleka, dodajte šećer i Vanilin šećer, maslac, čokoladu i kakaa. (Koristim C kakao) Umesto kakaa možete da dodate jos 50g čokolade. Kuvajte dok se čokolad i maslaca ne istope. Ostavite fil da se mal prohladi, ali neka bude topao, kako bi čupavci upili više fila.
Biskvit isecite na kockice, pa umočite u fil, a zatim uvaljajte u kokos ili mleveni keks. Prilikom umakanja u fil, volim da ih ostavim malo u filu, kako bi ga više upili.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 🙂