Toliko su ukusne da slobodno možete odmah da pravite duplu smesu. Neodoljive gricklaice koje ćete obožavati. Od ove smese ja sam pravila perece, štapiće, cvetiće i svi su podjednako ukusni. Ako nemate puno vremena, najbrža varijanta Vam je da samo isečete štapiće. Toplo Vam preporučujem ove slane grickalice.
Ukoliko ih budete pravili, napišite Vaše utiske u komentarima.

SASTOJCI:
Za testo:
- 250g Brasna
- 250g Sitnog Sira (za pitu)
- 100g Malsaca (ili masti/margarina)
- So (proverite koliko Vam je sir slan)
- 1 kašičica Praska za Pecivo
- Jaje
Za premazivanje:
- Jaje
- So
- 1 kasika Kisele Pavlake
- Susam
PRIPREMA:
U činiju sipajte sir, jaja, so pa dobro promešajte. U smesu prosejte oko 150g brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte maslac isečen na kockice. Krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Dobićete mekše testo. Oblikujte testo u loptu i spremite u frižider, najmanje 30 minuta.

Na pobrašnjenu radnu površinu rastanjite testo oklagijom, na debljinu od 1 cm. Modlice uvaljajte u brašno, pa utisnite u testo i izvadite željeni oblik (perece, cvetiće, krugove…). Od testa možete da formitrate i pravouganik, pa da sečete testo na štapiće. To Vam je i njabrži i najjednostavniji način.
Dobijene grickalice stavite na tepsiju sa papirom za pečenje. Premažite sa posoljenim jajetom umućenim sa kiselom pavlakom. Preko pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok pecivo ne porumeni, oko 20 minuta.
Način pripreme možete pogledati u videu.

Prijatno 😉