Recepti za doručak, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Koktel Pecivo – CooKing Recepti

Toliko su ukusne da slobodno možete odmah da pravite duplu smesu. Neodoljive gricklaice koje ćete obožavati. Od ove smese ja sam pravila perece, štapiće, cvetiće i svi su podjednako ukusni. Ako nemate puno vremena, najbrža varijanta Vam je da samo isečete štapiće. Toplo Vam preporučujem ove slane grickalice.

Ukoliko ih budete pravili, napišite Vaše utiske u komentarima.

SASTOJCI:

Za testo:

  1. 250g Brasna
  2. 250g Sitnog Sira (za pitu)
  3. 100g Malsaca (ili masti/margarina)
  4. So (proverite koliko Vam je sir slan)
  5. 1 kašičica Praska za Pecivo
  6. Jaje

Za premazivanje:

  1. Jaje
  2. So
  3. 1 kasika Kisele Pavlake
  4. Susam

PRIPREMA:

U činiju sipajte sir, jaja, so pa dobro promešajte. U smesu prosejte oko 150g brašna sa praškom za pecivo, pa dodajte  maslac isečen na kockice. Krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Dobićete mekše testo. Oblikujte testo u loptu i spremite u frižider, najmanje 30 minuta. 

Na pobrašnjenu radnu površinu rastanjite testo oklagijom, na debljinu od 1 cm. Modlice uvaljajte u brašno, pa utisnite u testo i izvadite željeni oblik (perece, cvetiće, krugove…). Od testa možete da formitrate i pravouganik, pa da sečete testo na štapiće. To Vam je i njabrži i najjednostavniji način. 

Dobijene grickalice stavite na tepsiju sa papirom za pečenje. Premažite sa posoljenim jajetom umućenim sa kiselom pavlakom. Preko pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok pecivo ne porumeni, oko 20 minuta.

Način pripreme možete pogledati u videu.

Prijatno 😉 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *