Evo jednog od predloga kako da iskoristite stariji hleb.Veoma brzo i lako napravite veoma ukusan obrok, koji je i sutradan odlican. Veoma ukusan, a jeftin obrok.
SASTOJCI:
- oko 400g Starijeg Hleba (ne budjavog)
- so (oko 1-2 kasičice)
- 170 g Sitnog Sira (za pitu)
- 4 Jajeta
- 50 ml Ulja
- Susam

Priprema:
Isecite hleb na stinije kockice. Ravnomerno ga rasporedite po uljem podmazanoj tepsiji, 30×20 cm.
U činiji umutite 4 jajeta sa soli. Dodajte sir, ulja i mleko, pa sastojke dobro umutite.
Preko hleba ravnomerno prelijte smesu sa jajima i ostavite 10 minuta da hleb upije svu tečnost. Za to vreme uključite rernu na 200 C da se zagreje.
Preko pite pospite susam .
Pecite na 200 C, oko 20 minuta, dok pita ne porumeni. Pečenu pitu prekritete krpom ili folijom i ostavite da se ohladi.
Način prirpeme pogledajte u videu.
Prijatno 🙂