Lagana, kremasta, neodoljiva. Napravite domaću pileću paštetu i zaboravi ćete na industrijske. Ukoliko ne računamo vreme koje je potrebno za kuvanje piletine (supe), za pripremu paštete Vam je potreba oko 10 minuta. Pašteta Vam je idealan način da iskoristite meso iz supice. Umesto štapnog miksera, sastojke možete ubaciti i u blender – secko i iz sameljete, dok smesa ne postane kremasta. Na kraju probajte paštetu i po Vašem ukusu posolite i didatno začinite. Pripremljenu paštetu spremite u teglicu sa poklopcem, pa u frižider. Ukoliko budete pripremali ovu paštetu, napišite u komentarima Vaše utiske.
Prijatno!👌

SASTOJCI:
- 300 g Kuvane Piletine
- 1 kašičica Senfa
- 1 kašičica Kečapa
- 2 kašike Kisele Pavlake
- 1 čen Belog Luka
- 50 g Majoneza
- Biber
- So
- Limunov Sok
- Origano
- 2 kašičice Susama
- 2 trougla Zdenka Sira

PRIPREMA:
Ohladjenu, skuvanu, piletinu rukama iskidajte na sitne komadice.Dodajte senf, kečap, sitno iseckan beli luk, Zdenka Sir, biber, limunov sok, susam, (može i origano) i štapnim mikserom krenite da pasirate smesu. Dodajte kisielu Pavlaku, pa umutite paštetu. Probajte je pa pospolite i dodatno začinite po Vašem ukusu. Sastojke možete da ubacite i u blender i sameljete.

Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 🙂