Posni recepti, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Slane Perece – CooKing Recepti

Preukusne. mekane, slane perece.

SASTOJCI

Za testo:

  1. 300-350g Brasna
  2. 20g Kvasca
  3. 1 kašičica Šećera
  4. 200 ml Vode
  5. 50 ml Ulja + Ulje (za premazivanje)
  6. 1 kapičica Soli

Za slani deo:

  • 1 kašičica Soli
  • 2 kašike Brašna
  • 4-6 kašika Vode

Priprema:

U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ulje, pa postepeno dodajte brašno I so. Umesite glatko mekano testo. Testo je jako lepljivo, ali nemojte da dodajte previše brašna, kako bi Vam pecivo bilo što mekše. Kako ne biste dodavali puno brašna , testo uvaljate u ulje, stavite u pobrašnjenu činiju i ostavite pokrivenu 60 minuta da naraste. 

Testo oblikujte u duguljasti valjak pa podelite na 6 delova. Formirajte 6 loptica. Stavlite ih na pobrašnjenu radnu površinu . Uzmite lopticu i na čistoj radnoj površini razvcite što duži valjak, a zatim ga preklopite i oblikujte perecu. Pogledajte u videu,kako. Perece stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i ostavite pokriveno 10 minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 C da se greje. Pecite perece 10 minuta na 210. Za to vreme pripremte slani preliv.

U činijici promešajte 1 kašičicu soli sa 2 kašike brašna i 4-6 kašika vode. Smesa treba da bude gustine , kao za palačinke. Smesu išarajte preko testa i vratite u rernu da se peče na 210 C , dok pecivo ne porumeni. Pečene perece poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom ili folijom, kako bi dodatno omekšale. 

Način pripreme možete pogledati u videu .

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *