Jedan od najjednostavnijih načina za pripremu pitica sa sirom. Brzo i lako se prirpemaju, a veoma su ukusne.

SASTOJCI:
- 500g kora za pitu
- Susam
- Po potrebi ulje za premazivanje rolata
Za premazivanje
- 1 jaje
- So
- 100 ml mleka (ili jogurta)
- 80 ml ulja
- 2 kasike griza
Fil:
- 500 g Sitnog Sira
- 1 jaje
- So (po potrebi)
Pripema:
U većoj činiji umutite jaje, so, mleko, ulje i griz. U drugoj činiji sjedinite sir i jaja. Ukoliko sir nije dovoljno slan, dodajte još soli.
Kore za pitu podelite na po 3 kore. Dobila sam dva rolata, od po 3 kore i dva rolata od po 2 kore. Svaku koru premažite sa filom od jaja, mleka i ulja. Na treću koru, na dužu ivicu, namažite fil od sira i jajeta. Kore umotajte u rolat i stavite na tepsiju od rerne (na koju ste stavitli papir za pečenje ili je podmazli uljem). Preko rolata premažite ostatak fila. Ako Vam nije ostalo dovoljno fila, dodajte još ulja i mleka. Preko pospite susam.
Pecite u zagrejanoj renri na 220 C oko 30 minuta. Pečene rolate prekrijte sa krpom ili folijom, (kako bi pite dodatno omekšale) i ostavite da se prohlade.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 🙂