Ukoliko volite obrok salate, onda morate da probate ovu. Veoma osvežavajuća lagana salata, bogatog ukusa. Mekano i sočno pileće meso u kombinaciji sa svežom zelenom salatom i osvežavajućim dresingom, sa hrskavom salaninom i hrskavim prepečenim hlebom, osvojiće srca i najvećih gurmana.
SASTOJCI:
- 380 g Belog Mesa
- 40g Slanine
- 100 g Hleba
- So
- Biber
- 1 kašičica Mlevene Paprike
- 1 kašičica Origana
- 3 kašike Ulja
- 260 g Zelene Salate (1 puterica)
- 140 g Kisele Pavlake
- 20 g Majoneza
- 1 čen Belog luka
- 40 g Kiselih krastavčića
- 1/2 Vorcester sosa
- Origano
- 5 Kapra
- 1 kašičica Senfa
- 1 kašičica Kečapa
- po želji možete da dodate Parmezan ili Feta sir

PRIPREMA:
Uvaljajte šnicle od Belog Mesa u marinadu od soli, bibera, mlevene paprike, origana i ulja. Prekrijte folijom, pa ostavite meso najmanje sat vremena u marindi. Propržite u tiganju isečenu slaninu, dok ne postane hrskava.
Na masnoći od slanine, ispržite hleb, isečen na kockice, dok ne postane hrskav (ukoliko je potrebno dodajte još ulja). Pržite oko 4 minuta, uz povremeno mešanje. Očistite tiganj od mrvica hleba, pa stavite meso iz marinade, da se peče. (Ukoliko je potrebno dodajte još ulja u tiganj). Za to vreme pripremite salatu i napravite dresing (preliv za salatu).
U činiju sipajte kiselu pavlaku, pa dodajte rendane krastavčiće, majonez, limunov sok, vorčester sos, kapar, origano, senf, kečap i sitno iseckan beli luk. Sjedinite sastojke štapanim mikserom.
Dresing prelijte preko salate i dobro promešajte. Na tanjir servirajte saltu, preko poredjajte krutone (prepečen hleb), isečeno belo meso i slaninu. Po želji preko salate pospete parmezan ili dodajte feta sir.
Način pripreme možete pogledati na YouTube-u (link in bio).
Prijatno 🙂