brzi recepti, Obrok Salate, Recepti za svaki dan

Najlepsa Pileca Obrok Salata – CooKing Recepti

Ukoliko volite obrok salate, onda morate da probate ovu. Veoma osvežavajuća lagana salata, bogatog ukusa. Mekano i sočno pileće meso u kombinaciji sa svežom zelenom salatom i osvežavajućim dresingom, sa hrskavom salaninom i hrskavim prepečenim hlebom, osvojiće srca i najvećih gurmana.

SASTOJCI:

  1. 380 g Belog Mesa
  2. 40g Slanine
  3. 100 g Hleba
  4. So
  5. Biber
  6. 1 kašičica Mlevene Paprike
  7. 1 kašičica Origana
  8. 3 kašike Ulja
  9. 260 g Zelene Salate (1 puterica)
  10. 140 g Kisele Pavlake
  11. 20 g Majoneza
  12. 1 čen Belog luka
  13. 40 g Kiselih krastavčića
  14. 1/2 Vorcester sosa
  15. Origano
  16. 5 Kapra
  17. 1 kašičica Senfa
  18. 1 kašičica Kečapa
  19. po želji možete da dodate Parmezan ili Feta sir

PRIPREMA:

  Uvaljajte šnicle od Belog Mesa u marinadu od soli, bibera, mlevene paprike, origana i ulja. Prekrijte folijom, pa ostavite meso najmanje sat vremena u marindi. Propržite u tiganju isečenu slaninu, dok ne postane hrskava.

Na masnoći od slanine, ispržite hleb, isečen na kockice, dok ne postane hrskav (ukoliko je potrebno dodajte još ulja). Pržite oko 4 minuta, uz povremeno mešanje. Očistite tiganj od mrvica hleba, pa stavite meso iz marinade, da se peče. (Ukoliko je potrebno dodajte još ulja u tiganj). Za to vreme pripremite salatu i napravite dresing (preliv za salatu).

U činiju sipajte kiselu pavlaku, pa dodajte rendane krastavčiće, majonez, limunov sok, vorčester sos, kapar, origano, senf, kečap i sitno iseckan beli luk. Sjedinite sastojke štapanim mikserom.

Dresing prelijte preko salate i dobro promešajte. Na tanjir servirajte saltu, preko poredjajte krutone (prepečen hleb), isečeno belo meso i slaninu. Po želji preko salate pospete parmezan ili dodajte feta sir.

Način pripreme možete pogledati na YouTube-u (link in bio).

Prijatno 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *