Recepti za svaki dan

Savijaca sa sirom – Sirnica – CooKing Recepti

Recept za savijacu sa sirom ili sirnicu sa domaćim korama.

SASTOJCI📜

  1. 500g Brašna + Brašna (da se uses testo)
  2. 300 ml tople Vode 
  3. 1 kašika Ulja + (oko 30-50ml Ulja)
  4. 1-2 kašičice Soli
  5. 500 g Sira
  6. 1 kasicica Kisele pavlake
  7. 1 Jaje

🥣PRIPREMA:

U činiju sipajte mlaku vodu, so, brasno, kašiku ulja I  
umestite glatko, mekše testo. 
Pobrašnite radnu površinu i razvijte krug velicine velikog tanjira. 
Na veliki tanjir razmažite malo ulja, pa stavite testo na koje ćete premazati ulje. Testo ostavite pokriveno najmanje 30 minuta. Prostorija u kojoj radite mora da bude topla, kako bi se testo lepo razvilo. 
Dok testo odmara napravite fil. Sjedinite titan sir sa jajetom i kesom pavlakom. Ako treba dodajte soli.


Na sto stavite pamučni stolnjak, pospite brašnom, pa krenite da razvlačite koru za pitu. Prstima lagano razvlačite krajeve preko stola. Najbitnije je da prostorija u kojoj razvaličte bude topla. Po potrebi dodajte još ulja. Pita se lakše razvlači kada ima više ulja. Zasecite pitu po sredini.
Debele krajve isecite. Od njih možete da napravite lepinjice. Ja sam napravila lepinju punjenu sa kasikom fila sa sirom. Veoma je ukusna i hrskava.
Uz ivice pite rasporedite fil. Uzmite jedan kraj stolnjaka i lagano urolajte pitu. Isto uradite i sa druge strane. Isecite krajeve, oni su višak. 
 
U podmazanu okruglu tepsiju, 30 cm stavite početak rolata, pa motajte pitu spiralno (kao puž). 
Premažite pitu sa uljem. 
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 C dok ne porumeni (oko 30 minuta). 
Pečena pita je hrskava. Ukoliko hoćete mekaniju pitu, vruću je pokrijte folijom ili krpom i ostavite da se prohladi.

Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *