Uvek je pravo vreme za ove čokoladne keksiće. Prave se dok si rekao keks, a ukus im je fenomenalan. Mnogo su lepši nego kupovni. Za pripremu ovih keksića Vam ne treba nikakvo kulinarsko iskustvo, bukvalno i dete može da ih napravi.
Jedino gde možete da pogrešite je ako ih prepečete. Keksici se peku 10-13 minuta u dobro zagrejanoj rerni. Kad ih izvadite su mekši, ali sa vremanom postaju tvrdji i hrskaviji. Mogu dugo da stoje, mada kod nas oni nestanu za čas. Toplo Vam preporučujem ove keksiće. Recept za ove keksiće sam dobila od sestre pre skoro 10 godina i od tada ih stalno pravim.

⚖️SASTOJCI📜
- 2 Jajeta
- 200g Brašna
- 2 kašičice Kakaa
- 80 g Maslaca (sobne temperature)
- 100 g Čokolade
- 10 g Vanilin Secera
- 80 g Secera
- 1 kašičica praška za pecivo

🥣PRIPREMA:
Odmah uključite rernu da se greje na 200 C.
U činiji umutite jaja, vanilin šećer, šećer i omekšali maslac. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao. Sastojke sjedinite i dodajte sitno seckanu čokoladu. Kašikom za sladoled (ili samo sa kašikom) vadite kuglice i stavljajte ih na tepsiju za pečenje na koju ste predhodno stavili papir za pečenje.
Pecite na 200 C oko 10 minuta. Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿
Prijatno 😉
