brzi recepti, Dezerti, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Čokoladna sladoled torta, koja se topi u ustima – CooKing Recepti

Zimska sladoled torta koja se topi u ustima🍦🍫. Mekana kora, prelivena sa mlekom i kremasti cokoladni krem sa plazmom i lešnicima čine ovu tortu nedoljivom. Za ovu tortu svi traže parče više😉 Toplo Vam je preporučujem.💁🏻‍♀️ Ukoliko budete pripremali ovu tortu napišite u komentarima Vaše utiske🤗

SASTOJCI📜

Za koru

  1. 4 Žumanceta
  2. 600 ml mleka
  3. 10 g Vanilin Secera  
  4. 80 g Šećera
  5. 40 g Pudinga sa ukusom vanile
  6. 1 kašika Gustina
  7. 4 Žumanceta 
  8. 125 g Malslaca
  9. 120 g Cokolade (100 g za kuvanje i 20 g Cokolade sa lečnicima)
  10. 1 kašičica Kakaa
  11. 40 g Lešnika
  12. 30 g Mlevene Plazme

Za Koru:

  1. 4 Belanceta
  2. Prstohvat soli
  3. 100 g secera
  4. 80 g brasna
  5. 50 g Lesnika
  6. 1 kašičica praška za pecivo

Dekoracija: 

  1. Šlag 
  2. Rendana čokolada 

🥣PRIPREMA:

Najbolje je da prvo pripremite fil, pa dok se fil hladi da ispečete koru.

Priremu fila:

Stavite 400 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom, da se kuva. Za to vreme u činiji sjedinite 4 žumanceta sa pudingom od vanile, kašikom gustina (ili brašna) i 200 ml mleka. 

Umućenu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne. Kad sklonite fil sa šporeta dodajte 120 g čokolade (koristila sam 100 g čokolade za kuvanje i 20 g čokolade sa lešnicima) i 1 kašičicu kakaa. Fil prekrijte sa folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se ohladi. (za to vreme možete da napravite koru). 

Ohladjenom filu dodajte 125 g maslaca i umutite mikserom. Dodajte sitno seckane (ili mlevene) lešnike i mleveni keks, pa umutite mikserom,  da se sastojci sjedine.

Priprema kore:

Uključite rernu da se greje na 180 C.  

Krenite da mutite belanca sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne napravi sneg od belanaca. Dodajte prosejana brašno, prašak za pecivo i sitno seckane lešnike.

Okrugli kalup 24 cm podmažite sa uljem i pospite brašnom ili stavite papir za pečenje. Preko izlijte umućena belanca. Pecite na 180 C 15 minuta. 

Ukoliko ste stavili papir za pečenja skinite ga, pa preko kore postepeno  prelijte 100 ml mleka. Koru izbockajte viljuškom, kako bi bolje upila  mleko.

Preko sipajte čokoladni fil. 

Ostavite tortu preko noći u frižideru da se fil stegne. 

Tortu možete dekorisati po želji.  Za dekoraciju sam koristila 2 reda rendane čokolade i 70 g šlaga sa 100 ml mleka.

Torta je veoma ukusna , lagana,kremasta, kao sladoled. Bukvalno se topi u ustima.

Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *