Mekane kao duša, pekarske mlečne kifle, koje mogu da naprave i oni koji nikad nisu mesili testo.

SASTOJCI:
Za testo:
- 20 g kvasca
- 1 kašilica Šećera
- 500g Brašna (+ oko 50 g da se testo umesi)
- 2 kasicice Soli
- 1 Jaje
- 130g Kisele Pavlake
- 200 ml Mleka
- 60ml Ulja
Za premazivnaje:
- 1 Jaje
- 1 kasika Kisele pavlake
- So

PRIPREMA:
U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom oko 10 minuta da nadodje.
U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak mleka, ulje, nadosao kvasac, jaje i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Dosta je lakše da koristite mikser sa nastavkom za testo, jer je testo lepljivo. Umesite glatko, mekano testo i formirajte loptu.
Činiju pospite brašno, pa stavite testo, preko pospite opet brašno. Testo pokrijte čistom krpom ili streč folijom.Ostavite pokriveno 60 minuta u toploj prostoriji.
Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu i formirajte krug. Podelite ga na 8 jednakih delova, od kojih treba da oblikujete loptice-jufke. Oklagijom razvaljajte svaku jufkicu-lopticu u jajast oblik, pa zavijte u kiflu.
Kifle složite u pleh na papir za pečenje.Pokrijte ih krpom i ostavite 10-15 minuta da testo odmori.
Za to vreme uključite rernu na 230 C da se greje.
Kifle premažite sa umućenim sa smesem od umućenog jajeta, soli I kisele pavlake.
Pecite na 200 C, dok kifle ne porumene, oko 20 minuta.
Vruće kifle isprskajte sa malo vode i pokrijte krpom. Ostavite ih pokrivene 5-10 minuta.
Prijatno 🙂
Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿
Prijatno 😉