Pecivo

Mlečne kifle, mekane kao duša – CooKing Recepti

Mekane kao duša, pekarske mlečne kifle, koje mogu da naprave i oni koji nikad nisu mesili testo.

SASTOJCI:

Za testo:

  1. 20 g kvasca
  2. 1 kašilica Šećera
  3. 500g Brašna (+ oko 50 g da se testo umesi)
  4. 2 kasicice Soli
  5. 1 Jaje
  6. 130g Kisele Pavlake
  7. 200 ml Mleka
  8. 60ml Ulja

Za premazivnaje:

  1. 1 Jaje
  2. 1 kasika Kisele pavlake
  3. So 

PRIPREMA:

U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom oko 10 minuta da nadodje.                                  

U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak mleka, ulje, nadosao kvasac, jaje i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna.  Dosta je lakše da koristite mikser sa nastavkom za testo, jer je testo lepljivo. Umesite glatko, mekano testo i formirajte loptu. 

Činiju pospite brašno, pa stavite testo, preko pospite opet brašno. Testo pokrijte čistom krpom ili streč folijom.Ostavite pokriveno 60 minuta u toploj prostoriji.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu i formirajte krug. Podelite ga na 8 jednakih delova, od kojih treba da oblikujete loptice-jufke. Oklagijom razvaljajte svaku jufkicu-lopticu u jajast oblik, pa zavijte u kiflu.

Kifle složite u pleh na papir za pečenje.Pokrijte ih krpom i ostavite 10-15 minuta da testo odmori.   

Za to vreme uključite rernu na 230 C da se greje.  

Kifle premažite sa umućenim sa smesem od umućenog jajeta, soli I kisele pavlake.  

Pecite na 200 C, dok kifle ne porumene, oko 20 minuta.

Vruće kifle isprskajte sa malo vode i pokrijte krpom. Ostavite ih pokrivene 5-10 minuta.

Prijatno 🙂

Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *