Podeliću sa Vama još jedan brz i odličan recept. Sočan, osvežavajuči kolač sa orasima, koji podseća na Baklavu. Na vašem stolu je za manje od 30 minuta. U originalanom receptu za Agdu ide 500 g šećera, stavila sam 300g, mada može i manje. U originalnom receptu ne ide cimet. Toplo Vam preporučujem ovu Baklavu.

SASTOJCI:
Za BISKVIT:
- 5 Jaja
- Prstohvat Soli
- 2 kasike Secera
- 1 kašilica Praska za pecivo
- 3 kasike Brašna
- 2 kasike Griza
- 150g Oraha
Za Agdu:
- 300 g Secera (moće I manje, u originalnom receptu pise 500 g secera)
- 10 g Vanilin secera
- 400 ml Vode
- 1 Limun
- Cimet
I još :
- Tepsija 40x 20 cm
- Ulje
- Brasno

PRIPREMA:
Uključite rernu da se greje na 180 C.
Odvojte belanca od žumanaca.
Mikserom umutite belanca sa prstohvatom soli. Dodajte 2 kasike šećera. U sneg od belanaca postepeno dodajte 5 žumanaca i dobro umutite. Zatim dodajte griz, brašno, prašak za pecivo i orahe. Špatulom sjedinite sve sastojke. Tepsiju namazite uljem i pospite ravnomerno brašno. Izlijte smesu u tepsiju i pecite 15 minuta na 180 C.
Za to vreme pripremite agdu.
U šerpicu sipajte šećer, vanilin šećer, vodu, limun i cimet pa stavite na ringlu da provri.
Nakon toga kuvajte još 5 minuta.
Pečenu vruću koru isecite na kockice i prelijte vrućom agdom.
Ostavite kolač da se dobro ohladi.
Način pripreme možete pogledati u videu.
Prijatno 🙂