Hladna predjela, Pecivo

Rolnice sa sirom – CooKing Recepti

Ukusno mekano pecivo, kojem je teško odoleti. Najbolja stvar kod ovih rolnica je što su i sutradan odlične. Samo ih spremite u čistu kesu ili posudu sa poklopcem (vakumom) i ostavite u frižideru.

SASTOJCI📜

ZA TESTO

  1. 20 g kvasca
  2. 1 kašilica Šećera
  3. 500g Brašna (+ oko 50 g da se testo umesi)
  4. 2 kasicice Soli
  5. 1 Jaje
  6. 130g Kisele Pavlake
  7. 200 ml Mleka
  8. 60ml Ulja

PUNJENJE:

  1. 500 G Sira (Sitnog Sira ili Rikota)
  2. So (po potrebi)
  3. 1 belanca

Za premazivnaje:

  1. Žumnce
  2. 1 kasika Kisele pavlake
  3. So 

PRIPREMA:

U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom oko 10 minuta da nadodje.                                  

U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak mleka, ulje, nadosao kvasac, jaje i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna.  Dosta je lakše da koristite mikser sa nastavkom za testo, jer je testo lepljivo. Umesite glatko, mekano testo i formirajte loptu. 

Činiju pospite brašno, pa stavite testo, preko pospite opet brašno. Testo pokrijte čistom krpom ili streč folijom.Ostavite pokriveno 60 minuta u toploj prostoriji.

Za to vreme sir sjedinite sa beloncetom, po potrebi dodajte soli.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu i formirajte elipsu ili pravougaonik. Premaite sa smesom od sira. Testo uvaljajte u rolat. Nož premažite sa brašnom i secite rolat na debljinu od 1 cm.  Pužiće stavite na tepsiju, na koju ste stavili papir za pečenje.

Pokrijte ih krpom i ostavite 10-15 minuta da testo odmori.   

Za to vreme uključite rernu na 230 C da se greje.  

Kifle premažite sa umućenim smesom od žumanceta, soli i kisele pavlake.  

Pecite na 200 C, dok kifle ne porumene, oko 20 minuta.

Vruće kifle pokrijte krpom i ostavite da se prohlade.

Prijatno 🙂

Način prirpeme možete da pogledate u videu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *