Nista bolje od ukusne čorbice🍵🥄. Nije kafanska, ali je vrhunska. Za dobru čorbu, neophodni su i dobri sastojci. Kvaliteno juneće meso, najbitnije je da nema puno žilica i da je mekše, sa puno povrca. Koristim mladi smrznuti grašak, ako koristite stariji grašak, ubacite ga ranije sa mesom da se dinsta, zato što mu je potrebno više vremena da se termički obradi. Najbolja stvar kod čorbica je sto sutradan budu još ukusnije 😆

SASTOJCI📜
- 500 g Junećeg mesa
- 100 g Crnog Luka
- 120 g Šargarepe
- 20 g Paškanata
- 15 g Celera
- 420 g Krompira
- 450 g Graška
- So
- Biber
- Origano
- Kim
- 2 l vode + voda za dinstanje i brašno
- Mast ili Ulje
- Lovorov list
- 1 kasika Brasna
- 1 Jaje
- 2 Kasike Kisele Pavlake
- 1 kašičica Senfa
🥣PRIPREMA:
Crni luk iseckajte, propržite i posolite. Meso isecite na sitne kockice, pa dodajte u luk. Posolite, pobiberite, pa dodajte origano, kim i promešajte. Kada se meso uprži dodajte malo vode. Dinstajte nekih sat vremena. Šargarepu, paškanat, celer, krompir i grašak iseckajte, pa dodajte u meso. Posolite, pa dinstajte 5 minuta. Dodajte vodu (2 l). Kada provri, kuvajte poklopljeno još 40 minuta. Brašno pomešajte sa malo tople vode, pa dodajte u supu, pobiberite. Promešajte i kuvajte još 10-ak minuta.
Jaje posolite, dodajte pavlaku i senf, pa sjedinite. U tu posudu dodajte nekoliko kutlača supe i sve vreme mešajte. Zatim tu smesu ubacite u supu i opet dobro promešajte. Ako je potrebno još začinite. Dekorišite sa malo svežeg peršuna.
Nacin pripreme možete da pogledate u videu