Uncategorized

Svinjski medaljoni u kremastom umaku – CooKing Recepti

Rucak koji se ne odbija. Svinjski file u kremastom mlecnom sosu. Kao prilog moćete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinac, grilovano povrce, pastu…

SASTOJCI📜

400 g Svinjskog filea

Za marinadu : 

  1. So
  2. Biber
  3. 1 kasicica Senfa
  4. Ulje 

Za sos:

  1. 200 ml Neutralne Pavlake
  2. Origano
  3. 1 cen Belog luka 
  4. ( po vašem ukusu dodajte još soli i bibera)

Prilog- pire krompir 

  1. 400 g Krompira
  2. So
  3. Biber
  4. Kurkuma
  5. 20 g Maslaca
  6. 60 ml Mleka

🥣PRIPREMA:

Medaljoni:

Svinjski file očistite od žilica i isecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i namžite senfom. Stavite u činiju dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata, a najbolje preko noći.

Na vrućem ulju ili masti ispržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obe strane. Meso zatim sklonite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i beli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite jos minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

Pire:

Očišćen i opran krompir isecite na sitne kockice. Skuvajte u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Kuvan krompir ocedite. U šerpicu vratite krompir, dodajte kurkumu, so, biber, maslac, mleko, pa umutie štapnim mikserom. Pire možete i klasično ispasirati. Začin kurkuma nije obavezn.

Način pripreme možete pogledati u videu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *