Dezerti, pite, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Rafaelo Strudla – CooKing Recepti

Ako volite Rafaelo 🥥 i Krempite  ( ja obožavam🥰 ) onda je ovo prava prosastica za Vas. 

Ovo je definitivno poslastica koja se ne odbija. Na sličan način pripremam vanil štrudlu sa višnjama ( kliknite da biste videli recept). Kad zavolim neku poslasticu u stanju sam da je napravim na 100 načina i svaki obozavam. Ali moram da priznam da mi je ova štrudla jedan od favorita. Uradila sam neke izmene, smanjila sam količinu ulja. Umesto 200 ml dodala sam samo 100 ml i 50 ml vode. Kokos sadrži u sebi masnoću, pa je previše da se stavi 200 ml ulja.

Štrudla je lagan, kremasta, služi se hladna, bukvalno je neodoljiva.

Ukoliko budete pripremali Rafaelo Štrudlu napišite u komentarima Vaše utiske.🤗

⚖️SASTOJCI📜

* 500 G 

  • 500 g KORA ZA PITU

ZA RAFAELO FIL:

  • 800 ML MLEKA
  • 80 G PUDINGA SA UKUSOM VANILE(2 kesice)
  • 2 ŽUMANCETA
  • PRSTOHVAT SOLI
  • 7-12 KAŠIKA ŠEĆERA
  • 50 G KOKOSA

ZA PREMAZIVANJE KORA

  • 1 JAJE
  • 2 BELANCETA
  • PRSTOHVAT SOLI
  • 3 KAŠIKE ŠEĆERA
  • 200 ML JOGURTA
  • 100 ML ULJA
  • 100 G GRIZA
  • 1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO
  • 50 ML VODE
  • SEĆER U PRAHU

PRIPREMA:

Prvo napravite Rafaelo fil, jer on mora da se ohladi.

Stavite 600 ml mleka da se kuva. U činiji sjedinite žumanca sa prstohvatom soli, pudingom, šećerom i 200 ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje, dok se smesa ne zgusne .

Kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. 

U ohladjenu kremu sipajte kokosovo brašno. Umutite mikserom, da se sastojci ravnomerno sjedine.

Priprema fila za premazivanje kora.

U činiji sjedinite jaje, 2 belanceta, prstohvat soli, šećer, jogurt, ulje, griz,vodu, prašak za pecivo. 

Sad uključite rernu da se greje na 190 C.

Kore za pitu podelite tako da u svakom rolatu budu po 4 kore. 

Tri kore premažite filom sa grizom (oko 5 kašika), a na četvrtu uz ivicu rasporedite Rafaelo (žuti) fil.

Uvijte rolat. 

Premažite rolate sa ostatkom fila sa grizom .

Štrudle pecite na 190 C  30 minuta (ukoliko ranije porumene, stavite foliju, da štrudle ne izgore)

Pečene štrudle ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u frižider. 

Nakon toga ih isecite i po želji pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

Recept možete pogledati u videu👇🏻

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *