Ako volite Rafaelo 🥥 i Krempite ( ja obožavam🥰 ) onda je ovo prava prosastica za Vas.
Ovo je definitivno poslastica koja se ne odbija. Na sličan način pripremam vanil štrudlu sa višnjama ( kliknite da biste videli recept). Kad zavolim neku poslasticu u stanju sam da je napravim na 100 načina i svaki obozavam. Ali moram da priznam da mi je ova štrudla jedan od favorita. Uradila sam neke izmene, smanjila sam količinu ulja. Umesto 200 ml dodala sam samo 100 ml i 50 ml vode. Kokos sadrži u sebi masnoću, pa je previše da se stavi 200 ml ulja.
Štrudla je lagan, kremasta, služi se hladna, bukvalno je neodoljiva.
Ukoliko budete pripremali Rafaelo Štrudlu napišite u komentarima Vaše utiske.🤗

⚖️SASTOJCI📜
* 500 G
- 500 g KORA ZA PITU
ZA RAFAELO FIL:
- 800 ML MLEKA
- 80 G PUDINGA SA UKUSOM VANILE(2 kesice)
- 2 ŽUMANCETA
- PRSTOHVAT SOLI
- 7-12 KAŠIKA ŠEĆERA
- 50 G KOKOSA
ZA PREMAZIVANJE KORA
- 1 JAJE
- 2 BELANCETA
- PRSTOHVAT SOLI
- 3 KAŠIKE ŠEĆERA
- 200 ML JOGURTA
- 100 ML ULJA
- 100 G GRIZA
- 1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO
- 50 ML VODE
- SEĆER U PRAHU

PRIPREMA:
Prvo napravite Rafaelo fil, jer on mora da se ohladi.
Stavite 600 ml mleka da se kuva. U činiji sjedinite žumanca sa prstohvatom soli, pudingom, šećerom i 200 ml mleka. Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje, dok se smesa ne zgusne .
Kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
U ohladjenu kremu sipajte kokosovo brašno. Umutite mikserom, da se sastojci ravnomerno sjedine.
Priprema fila za premazivanje kora.
U činiji sjedinite jaje, 2 belanceta, prstohvat soli, šećer, jogurt, ulje, griz,vodu, prašak za pecivo.
Sad uključite rernu da se greje na 190 C.
Kore za pitu podelite tako da u svakom rolatu budu po 4 kore.
Tri kore premažite filom sa grizom (oko 5 kašika), a na četvrtu uz ivicu rasporedite Rafaelo (žuti) fil.
Uvijte rolat.
Premažite rolate sa ostatkom fila sa grizom .
Štrudle pecite na 190 C 30 minuta (ukoliko ranije porumene, stavite foliju, da štrudle ne izgore)
Pečene štrudle ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih spremite u frižider.
Nakon toga ih isecite i po želji pospite šećerom u prahu.
Prijatno!

Recept možete pogledati u videu👇🏻