Dijetalni recepti, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze, Supe i čorbe, Topla predjela

Karfiol krem corba sa belim mesom – CooKing Recepti

Ne znam za Vas, ali ja imam osećaj kao da je proleće već došlo. 🌷Već je počelo prolećno sredjivanje stan, ormana, terase, ali i ishrane. Zato ću sa Vama podeliti recept za jednu veoma ukusnu, a laganu čorbicu sa puno povrća i belim mesom. Pored toga što je veoma ukusna i zdrava, takodje je i  nisko kalorična, pa je odlična i za one koji žele da izgube koji kilogram. Toliko je volimo da je pripemam u ogromnom loncu od 5 l .

Ukoliko budete pripremali Karfiol čorbu napišite u komentarima Vaše utiske.🤗

SASTOJCI:

  1. 700 g Pilećih grudi sa koskom (odprilike) Ukoliko ste na dijeti skinite kožicu
  2. 350 g Cvetova Karfiola (očićenih)
  3. 130 g Šargarepe (4 komada)
  4. 30 g Celera
  5. 15 g Paškanata
  6. 80 g Crnog Luka (1 komad)
  7. 350 g Krompira (2 komada)
  8. 3 l vode
  9. So
  10. Biber
  11. Biljni Začin 
  12. 100 ml Pavlake za Kuvanje (Ukoliko ste na dijeti sipajte 50 ml mleka i 1 kašiku brašna ili samo kašičicu brašna pomesajte sa malo bujona)
  13. 2 čena Belog luka
  14. Peršun

Pripema:

Šargarepu, paškanat, krompir, luk i celer očistite, operite i ostavite u komadu. Ubacite u šerpu povrće, oprano meso, cvetove karfiola i kašiku soli I biber. Sipajte 3 l Vode i stavite da se kuva na jačoj temperaturi, dok ne provri. Potom smanjite temperaturu i kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Ukoliko se pojavi pena od mesa kašikom je izvadite i bacite.

Meso i povće iscedite, ali sačuvajte tečnost u kojoj su se kuvali.

Povrće sa malo tečnosti izblendajte pa vratite u šerpu. Sipajte i tečnost od kuvanja i neutralnu pavlaku, pa promešajte. 

Kuvajte dok ne provri. Dodajte beli luk, so ili biljni začin i začinite po Vašem ukusu (ja sam dodala još 2 kašičice Bio začina).

Skuvanu piletinu isecite na sitne kockice i ubacite u čorbu. Na kraju dodajte peršun. 

Prijatno!🤗

Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *