Pecivo, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Skoljkice sa sirom – Mekano pecivo – CooKing

Nista lepše od svežeg toplog peciva. Mekano pecivo punjeno sa sirom, prosto mami da se pojede. Ovo je pecivo, koje definitivno morate da probate i uverite se koliko je neodoljivo.

Ukoliko budete pripremali Školjkice sa sirom napišite u komentarima Vaše utiske.🤗

SASTOJCI📜

ZA TESTO

  1. 20 g kvasca
  2. 1 kašilica Šećera
  3. 530g Brašna (+ brasno da se testo umesi)
  4. So
  5. 1 Jaje
  6. 130g Kisele Pavlake
  7. 200 ml Mleka
  8. 60ml Ulja

PUNJNJE:

  1. 500 G Sira (Rikote ili Sitnog Sira)
  2. So (po potrebi)
  3. 1 belanca

Za premazivnaje:

  1. 1 Zumnce
  2. 1 kasika Kisele pavlake
  3. So 

🥣PRIPREMA:

U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom  da nadodje.                                  

U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak mleka, ulje, nadosao kvasac, jaje i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo možete da umesite i pomoću mikesra, sa nastavkom za testo. Umesite glatko, mekano testo i formirajte loptu. 

Činiju pospite brašno, pa stavite testo, preko pospite opet brašno. Pokrijte testo i ostavite 60 minuta u toploj prostoriji.

Za to vreme sjedinite sir sa beloncetom, po potrebi dodajte soli.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu na debljinu od 3 mm, odprilike. 

Uključite rernu na 200 C da se greje.  

Ivice solje (veceg precnika) namžite brasnom, pa vadite kruglove od testa Kao za krofne.  Oklagijom rastanjite u oblik elipse. 

Na sredinu stavite smesu od sira. Testo preklopite, tako da dobijete oblik školjke. Viljuškom utisnite ivice. Školjkice stavite na tepsiju, na koju ste stavili papir za pečenje.  

Premažite ih sa umućenom smesom od žumanceta, soli i kisele pavlake.  

Pecite na 200 C, 30 minuta. Ukoliko ranije porumne, prekrijte folijom , da ne izgore.

Prijatno 🙂

Nacin pripreme pogledajte u videu

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *