Pecivo, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Lisnato pecivo ukusnije nego iz pekare- CooKing Recepti

Predivno pecivo ukusnije nego iz pekare. Hrskava korica, a iznutra mekano testo punjeno sa sirom, čine ovo pecivo neodoljivo ukusnim. 

Ukoliko ga budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.🤗

SASTOJCI📜

ZA TESTO

  1. 20 g kvasca
  2. 1 kašilica Šećera
  3. 500g Brašna (+ brasno da se testo oblikuje)
  4. So
  5. 150ml  Vode
  6. 150 ml Mleka
  7. 50ml Ulja + (ulje(ili istopljni maslac, za premazivanje , oko 100 ml)

PUNJENJE:

  1. Oko 150 G Mladog Sira (Rikote ili Sitnog Sira)
  2. So (po potrebi)

Za premazivnaje:

  1. Jaje
  2. So 

🥣PRIPREMA:

U manjoj činiji izmrvite kvasac sa kašičicom šečera i brašna, pa dobro promešajte sa malo tople vode. Ostavite kvasac na toplom  da nadodje.                                  

U veću činiju sipajte oko 250 g brašna, so, ostatak vode, mleko, ulje, nadosao kvasac i krenite da mesite testo, postepeno dodavajući ostatak brašna. Testo možete da umesite i pomoću mikesra, sa nastavkom za testo. Umesite glatko, mekano i lepljivo testo. Činiju pospite brašno, pa stavite testo, oblikujte loptu, preko pospite opet brašno. Pokrijte testo i ostavite 45 minuta u toploj prostoriji.

Nadošlo testo istresite na pobrašnjenu radnu površinu i oblikujte duguljast valjak. Testo podeliten na 7 jednakih delova i oblikujte loptice. Stavite ih na pobrašnjen tanjir i pokrijte.

Radnu površinu dobro pobrasnite pa stavite  jednu lopticu i pospite je sa brašnom. Oklagijom razvucite krug sto tanje možete. Premažite sa  uljem ili istopljenim maslacom i tako redjate testo jedno na drugo. Sedmi krug premažite pa pospite brašnom. (Pogledajte u videu)Razvucite sto tanji krug i testo urolajte. Isecite na debljinu od 3-4 cm . Sredinu rolata udubite pa  stavite manji komad mladog sira. Ivice spojite i zatvorite testo. Prstima blago pritisnite. OKrenite na drugu stranu i stavite na papir za pečenje 

Uključite rernu na 200 C da se greje.  .  

Testo premažite sa jajetom 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene, oko 20 minuta. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *