brzi recepti, Jela od mesa, Recepti za svaki dan

Pufnasti krompir sa mesom – CooKing recepti

Kremasti, pufnasti pire od krompira punjen sa dinstanim mlevenim mesom, pa zapečen u tiganju. O

⚖️SASTOJCI📜

Za deo sa krompirom 

  1. 600 g Krompira
  2. Voda za kuvanje
  3. So
  4. Biber
  5. Kurkuma
  6. 2 kasike Ulja
  7. 20 ml Mleka
  8. Parmezan
  9. Jaje
  10. 2 kasike Brasna (+ brasno da umesite testo)

Za Meso:

  1. 500 g Mlevenog Mesa
  2. Ulje- Mast za prženje
  3. Biljni Zacin
  4. Biber
  5. Crvena Paprika

PRIPREMA:

Priprema pirea:

Beli krompir očistite, operite i isecite na kockice. Skuvajte ga u slanok vodi. Zatim ga ocedite i u vruć krompir dodajte biber, so, kurkumu, jaje, 2 kašike Ulja i 2 kasike brašna. Krompir ispasirajte i sve sastojke sjedinite.

Pripema mesa:

Dok se kromir kuva izdinstate na laganoj temperaturi sitno seckani luk na masti (ulju) . Kada luk postane staklast dodajte mlevenog meso i biljni začin, biber, mlevenu papriku. Pržite na srednjoj temperautri, a pred kraj pečenja dodajte sitno isecakni beli luk.

Meso zatim prespite u činiju, a tiganj malo prebrišite ubrusom. Tiganj nauljite, pa stavite polovinu pirea. Ravnomerno ga rasporedite po tiganju. Preko stavite meso, a preko razmažite drugu polovinu pirea. Tiganj vratite na šport i pecite na srednjoj temperaturi 4 minuta sa jedne i 4 minuta sa druge strane. Da biste okrenuli pitu uzmite veći tanjir, premažite sa uljem i njime preklopite tiganj, a zatim okrenite i istresite pitu, tako da Vam pečena strana pirea bude na dnu tiganja. Jelo možete da zapečete u zagrejanoj rerni na 220 C 15-tak minuta. 

Sačekajte 5-10 minuta da se jelo prohladi, pa isecite i poslužite. 

Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿

Prijatno 😉

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *