Ukoliko postite ili nemate jaja i mleka, napravite svima omiljene placinke u posnoj varijatni. Možete da ih filujete slanim ili slatkim namazima. Mazala sam ih domacim lešnik kremom i medom sa orasima. Palačinke nakon pečenja pokrijte tanjirom-poklopcem, da bi bile mekše.
*ukoliko hoćete da dobijete žućkaste palačinke u smesu dodajte malo kurkume( nema ukus) Ukoliko budete pravili palčinke napišite u komentarima Vaše utiske🥰

⚖️SASTOJCI📜
- 500 ml tople vode
- 250 g brasna
- 1/2 kašičice praška za pecivo (ili sode)
- 10 g Vanilin Šećera
- Prstohvat soli
- 3 kašike Ulja + Ulje za prženje (koristila sam kokosovo za prženje)
Priprema👩🏻🍳
U činiju sipajte toplu vodu. Dodajte ulje, prosejano brašno sa praškom za pecivo, malo soli i vanilin šečer. Ukoliko hoćete da vam plačinke budu žućkaste, u smesu dodajte malo kurkume. Ostavite 15-30 minuta.
Na dobro zagrejanom ulju pecite palačinke dok ne porumene sa obe strane. Pečene palačinke redjajte jednu na drugu i prekrijte ih tanjirom ili poklopcem kako bi omekšale. Od ove smese sam dobila oko 6-7 palačinki. Sličnog su ukusa kao i mrsne. Sledeci recept je za zdrav lešnik krem 😉
Način pripreme možete pogledati u videu🎥🍿
Prijatno 😉